BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Stoel tegen rugklachten

×

Test gratis een bureaustoel tegen rugklachten

Een goede bureaustoel is belangrijk. Hoe weet u van tevoren of een bureaustoel de juiste is? Om zeker te weten of een ergonomische bureaustoel uw rugklachten verhelpt, is proberen de beste oplossing. Daarom kunt u bij ons gratis een week een bureaustoel testen. U krijgt deskundig advies over uw werkplek, we stellen de stoel samen optimaal voor u in en u krijgt een week de tijd om de stoel te ervaren op uw werkplek. 

Gratis proefplaatsing

Voorkom rugpijn bij het zitten op een bureaustoel

We zitten steeds meer en langer. Lang zitten in dezelfde houding is voor niemand goed.

We doen er steeds meer aan om fit en gezond te blijven, maar nog steeds zit een groot deel van de mensen 8 tot 10 uur per dag op een bureaustoel die niet goed past. Ook al heeft u het niet meteen door, een verkeerde zithouding veroorzaakt lichamelijke klachten. Een goed passende ergonomische bureaustoel tegen rugklachten kan daarvoor een goede oplossing zijn. 

Rugklachten ergonomische bureaustoel

Wat is de oorzaak van rugklachten?

Vier van de vijf mensen heeft weleens last van rugpijn. Bij sommigen wordt dit veroorzaakt door te slappe spieren, bij anderen door overbelasting. Maar de meeste mensen hebben lage rugklachten die ontstaan door te veel zitten in een verkeerde zithouding. De wervelkolom staat dan niet in een natuurlijke houding en wordt verkeerd belast. Dit leidt op den duur tot rugpijn, spit of een hernia. Een goede zithouding en een goede bureaustoel voor rugklachten kan dus enorm veel pijn verhelpen en voorkomen. 

Een goede stoel tegen rugklachten

Stoel rugklachten - ergonomische bureaustoel

Mensen die kantoorwerk uitvoeren werken vaak uren achter elkaar in dezelfde houding achter hun beeldscherm door. Een goede bureaustoel tegen rugklachten kan in dit geval een wereld van verschil maken. Een passende ergonomische bureaustoel vormt de basis om lage rugpijn te voorkomen.

Uiteraard kan een gezonde zithouding ook pijnklachten voorkomen of drastisch verminderen. Maar het stimuleert ook de productiviteit en de mentale gezondheid. 

Probeer zelf eens wat een goede stoel voor u kan betekenen.

Gratis proefplaatsing

Een passende ergonomische bureaustoel vormt de basis om lage rugpijn te voorkomen.

Bureaustoel Ergo 452

Ergo 452: bureaustoel tegen rugklachten.

Deze bureaustoel heeft een dynamische zitting. Bewegend zitten is goed voor buik- en rugspieren, gewrichten en bloedsomloop en ververst het vocht in de tussenwervelschijven. Bij langdurig stilzitten gaat het lichaam in een soort slaapstand. Deze stoel voorkomt dat en verhoogt zo de concentratie en gezondheid. De rug van de bureaustoel is over de lengte voorzien van een unieke met lucht gevulde Airpad. Deze lucht in de rug verplaatst mee bij iedere beweging en geeft steun waar dat het meeste nodig is.

Meer info Bureaustoel ergo 452

De investering in een goede stoel tegen rugklachten

De investering in een goede ergonomische bureaustoel is al snel de moeite waard. Stel dat een bureaustoel € 1.200,00 kost en dat deze 10 jaar meegaat. Dan kost de bureaustoel u €120,- per jaar. Als we even uitgaan van 240 werkdagen per jaar, dan komen we op 50 cent per dag of twee koppen koffie..

Rugpijn is een productiviteit killer. Met de stijging van de productiviteit, als u pijnvrij kunt werken, is die 50 cent al snel terugverdiend. 

Wanneer u het grootste deel van de dag zittend werk doet, is uw werkplek uw gereedschap. Zoals een timmerman alleen kiest voor kwalitatief gereedschap, zou u dat ook moeten doen. 

Velen investeren wel in een sportschool abonnement, bezoeken aan de fysiotherapeut of osteopaat en andere manieren om fit en gezond te blijven, maar niet in zitcomfort. Terwijl daar juist enorm veel resultaat te behalen valt. Investeren in een goede bureaustoel is investeren in meer productiviteit voor u zelf of uw werkgever en een betere gezondheid voor uzelf.

Ga weer comfortabel zitten

Gezond zitten zorgt voor een afname in (onbewuste)spierspanning. Dit kunt u voorkomen door op de juiste plekken ondersteuning te geven aan uw lichaam. Het verschilt per persoon waar we deze ondersteuning willen geven, daarom is het belangrijk om een bureaustoel te kiezen die aansluit bij de lichamelijke eigenschappen. Eigenlijk best gek dat in de meeste kantoren dezelfde stoel staat voor iedereen. Bekijk de beste zitoplossingen of bel voor advies 0318-484854.

Gratis E-book met 20 tips om beter te zitten

Wilt u meer weten over het instellen van een bureaustoel en werkplek? Download dan ons gratis E-book.