BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Stoel voor rugklachten

×

Voorkom rugpijn bij het zitten met een goede stoel

We zitten steeds meer. Lang zitten in dezelfde houding is voor niemand goed. En of u nu wil of niet, we zitten vaak op een manier die slecht is voor onze rug. We doen er steeds meer aan om fit en gezond te blijven, maar nog steeds zit een groot deel van de mensen 8 tot 10 uur per dag op een stoel die niet goed past. Ook al heeft u het niet meteen door, een verkeerde zithouding veroorzaakt lichamelijke klachten. Een goede stoel voor rugklachten kan daarvoor een goede oplossing zijn. 

Rugklachten ergonomische bureaustoel

Wat is de oorzaak van rugklachten?

Vier van de vijf mensen heeft weleens last van rugpijn. Bij sommigen wordt dit veroorzaakt door te slappe spieren, bij anderen door overbelasting. Maar de meeste mensen hebben lage rugklachten die ontstaan door te veel zitten in een verkeerde zithouding. Zo staat de wervelkolom niet in een natuurlijke houding en wordt deze verkeerd belast. Dit leidt op den duur tot rugpijn of spit. Een goede zithouding en een goede stoel voor rugklachten kan dus enorm veel pijn verhelpen en voorkomen. 

Neem contact op

Een goede stoel voor rugklachten

Stoel rugklachten - ergonomische bureaustoel

Mensen die kantoorwerk uitvoeren werken vaak uren achter elkaar in dezelfde houding achter hun beeldscherm door. Een goede bureaustoel tegen rugklachten kan in dit geval een wereld van verschil maken. Een ergonomische bureaustoel vormt de basis om lage rugpijn te voorkomen. Uiteraard kan een gezonde zithouding pijnklachten voorkomen of drastisch verminderen. Maar het stimuleert ook de productiviteit en de mentale gezondheid. 

Neem contact op

Een ergonomische bureaustoel voorkomt lichamelijke klachten door ondersteuning op de juiste plekken en door een gezonde zithouding te stimuleren. Actief zitten noemen we dat. Actief zitten vergemakkelijkt je ademhaling zodat je bloed voortdurend wordt voorzien van zuurstof. Dus een goede bureaustoel helpt tegen rugklachten, maar helpt ook om de hele dag fit en geconcentreerd te blijven. Hiervoor is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom. 

Ergo 300: ergonomische bureaustoel

Bureaustoel Ergo 300 voor intensief kantoorwerk

Een bureaustoel maken die voor iedereen passend is, is onmogelijk voor bureaustoelfabrikanten. Toch is de juiste pasvorm essentieel bij een bureaustoel tegen lichamelijke klachten. De bureaustoel Ergo 300 is zo slim samengesteld dat we de stoel zo kunnen aanpassen dat deze in 90% van de gevallen wel passend is. 

Deze stoel is uitermate geschikt op plekken waar meerdere mensen op dezelfde kantoorstoel moeten zitten, bijvoorbeeld op flexibele werkplekken.

Bureaustoel ergo 300

Ergo 452: bureaustoel tegen rugklachten

Bureaustoel Ergo 452 einde aan de rugpijn

Deze bureaustoel heeft een dynamische zitting. Bewegend zitten is goed voor buik- en rugspieren, gewrichten en bloedsomloop en ververst het vocht in de tussenwervelschijven. Bij langdurig stilzitten gaat je lichaam in een soort slaapstand. Deze stoel voorkomt dat en verhoogt zo je concentratie en gezondheid.

De rug van de bureaustoel is voorzien van een unieke Airpad. De lucht in de rug verplaatst mee bij iedere beweging en geeft steun in de rug waar dat het meest nodig is.

Bureaustoel ergo 452

De investering in een goede stoel tegen rugklachten

De investering in een goede ergonomische bureaustoel is al snel de moeite waard. Stel dat een bureaustoel € 1.000,00 kost en dat deze 10 jaar meegaat. Dan kost de bureaustoel u €100,- per jaar. Als we even uitgaan van 240 werkdagen per jaar, dan komen we op 41 cent per dag! 

Rugpijn is een productiviteit killer. Met de stijging in productiviteit als u pijnvrij kunt werken is die 41 cent al snel terugverdiend. 

Wanneer u het grootste deel van de dag zittend werk doet, is uw werkplek uw gereedschap. Zoals een timmerman alleen kiest voor kwalitatief gereedschap, zou u dat ook moeten doen. 

Velen investeren wel in een sportschool abonnement, bezoeken aan de fysiotherapeut of osteopaat en andere manieren om fit en gezond te blijven, maar niet in zitcomfort. Terwijl daar juist enorm veel resultaat te behalen valt. Investeren in een goede bureaustoel is investeren in meer productiviteit voor u zelf of uw werkgever en een betere gezondheid voor uzelf.

Week proberen

Ga weer comfortabel zitten

Gezond zitten zorgt voor een afname in (onbewuste)spierspanning. Dit kunt u voorkomen door op de juiste plekken ondersteuning te geven aan uw lichaam. Het verschilt per persoon waar we deze ondersteuning willen geven, daarom is het belangrijk om een bureau stoel te kiezen die aansluit bij de lichamelijke eigenschappen. Eigenlijk best gek dat in de meeste kantoren dezelfde stoel staat voor iedereen. Bekijk de beste zitoplossingen.

Test gratis een bureaustoel tegen rugklachten

Een goede bureaustoel is belangrijk. Hoe weet u van tevoren of een bureaustoel de juiste is? Om zeker te weten of een ergonomische bureaustoel uw rugklachten verhelpt, is proberen de beste oplossing. Daarom kunt u bij ons gratis een week een bureaustoel testen. U krijgt deskundig advies over uw werkplek, we stellen de stoel samen optimaal voor u in en u krijgt een week de tijd om de stoel te ervaren op uw werkplek. 

Week gratis proberen
Week proberen?