// Workshop BeterZitten | Voor hogere productiviteit
BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Workshop op locatie

Workshop Ergonomie op de werkplek

Een slechte werk- en zithouding kan leiden tot ziekteverzuim. Met onze workshop "Ergonomie op de werkplek" bieden we inzicht in de juiste werkhouding en helpen we deze te verbeteren. Hierdoor kunnen duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en productiviteit worden verhoogd.

×
Beter Leren Zitten BeterZitten

Workshop Ergonomie op de werkplek

Werk- en zithouding leren verbeteren

Om uitval door rugklachten te voorkomen en de productiviteit te verhogen, bieden wij de workshop Ergonomie op de werkplek aan. In deze workshop wordt de werk- en zithouding inzichtelijk gemaakt en verbeterd, evenals de zelfredzaamheid bij het instellen van de werkplek en de bureaustoel.

Op deze manier kan je voor iedere medewerker een zo optimaal mogelijke ergonomische werkplek realiseren. Dit is van groot belang, omdat de werkhouding en het zitcomfort grotendeels bepalen hoe tevreden je medewerkers na een werkdag naar huis gaan. En dit draagt weer bij aan een hogere productiviteit op de werkvloer.

Neem contact op

Online workshop BeterZitten

Verbeteren van de werkhouding

Wat komt er aan bod?

Tijdens de workshop van ongeveer 1 uur behandelen we verschillende risicofactoren die kunnen leiden tot nek-, rug- en schouderklachten. De medewerkers krijgen daardoor inzicht in hun werkhouding. We behandelen het volgende:

  • evenwicht tussen belasting-belastbaarheid
  • uitleg over spieren en gewrichten en de belasting daarvan
  • voorkomen van lichamelijke klachten
  • inrichting van de werkplek ( bureau, bureaustoel, beeldscherm, muis en toetsenbord)
  • gebruik van de werkplek
  • instellen van de (eigen) bureaustoel
  • zit-sta werken (indien van toepassing)
  • algemene tips en adviezen

Na het volgen van de workshop kan iedereen de werkplek en met name de bureaustoel en bureauhoogte goed instellen.

Neem contact op

Voorkomen is beter dan genezen wat het oplevert

Voorkomen is beter dan genezen

Wat levert het op?

Na de workshop Ergonomie op de werkplek zullen de medewerkers bewuster omgaan met de werk- en zithouding. Zo werken ze preventief aan een goede gezondheid. Door een gezonde werkplek te realiseren verminder je de kans op klachten. Dat zorgt voor een lager ziekteverzuim, minder kosten en minder belasting van collega’s die werk moeten opvangen.

Neem contact op

Ergonomische producten BeterZitten

We komen graag langs

Op locatie

We komen graag bij jullie langs op locatie voor het geven van de workshop. Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven is een deelnemers aantal van 10-15 personen ideaal. Het beste is als zij hun eigen bureaustoel meenemen, zodat deze direct kunnen worden afgesteld op hun lichaam en ze leren hoe ze zelf de stoel optimaal kunnen instellen. Zo zorgen we voor een comfortabele en bovenal gezonde werkplek voor iedereen.

De investering bedraagt € 495,- excl. BTW per dagdeel en € 50,00 reiskosten. Binnen een dagdeel kunnen we 2 workshops geven of één workshop en individuele vragen beantwoorden op de eigen werkplek.

Als naslagwerk is er het E-book ‘Zit slimmer, werk beter’.

Omdat er gebruikt wordt gemaakt van een Powerpoint presentatie is het handig als er een (TV)scherm of beamer aanwezig is.

Wil je als werkgever preventief werken aan de gezondheid en het werkgeluk van je medewerkers? Neem dan nu contact op voor het plannen van een workshop!
Meer informatie of een offerte nodig? bellen kan ook 0318-484854.

Neem contact op

veelgestelde vragen BeterZitten

Hoe werkt het

Veelgestelde vragen

Wat is het minimaal aantal deelnemers?
Er is geen minimaal aantal deelnemers maar om ook van elkaar te leren is een groep van minimaal 5 personen wel aan te bevelen.
Kunnen jullie een beamer meenemen?
Indien er geen beamer of groot scherm aanwezig is, kunnen wij zelf een beamer meenemen. Er moet dan wel een muur zijn waarop we kunnen projecteren.
Moeten de deelnemers de eigen stoel meenemen?
Ja, dat is wel handig want tijdens de workshop kunnen ze dan leren hoe ze de eigen stoel het beste kunnen instellen.
Komen jullie na afloop nog langs de werkplekken?
Als er tijd over is gaan we nog even bij de deelnemers lang om individuele vragen te beantwoorden.
Hoe lang duurt de workshop?
Meestal duurt de workshop een uurtje, afhankelijk van het aantal vragen.

Volledige FAQ

Gezonde en goede werkplekken

Meer weten over BeterZitten?

Wij helpen jou als harde werker om comfortabel te zitten, zodat pijn in de rug, nek en schouders verminderd of zelfs voorkomen wordt. Wil je meer weten over BeterZitten? Check dan hieronder!

Vrijblijvend advies

We denken graag met je mee om te kijken wat jouw werkplek nodig heeft om optimaal te kunnen werken. Vraag geheel vrijblijvend advies aan en start met beter zitten.

"*" geeft vereiste velden aan