// Bureaustoel voor vrouwen - Week gratis proberen - BeterZitten
BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Bureaustoel voor vrouwen

×

Vrouwen en mannen verschillen zichtbaar. En onzichtbaar. Het zwaartepunt in het lichaam ligt bij vrouwen lager. De lichaamsbalans is daarom tijdens het gaan zitten, tijdens het zitten én tijdens het opstaan anders dan bij mannen.

Dat alles verlangt een andere ondersteuning voor het lichaam van de vrouwelijke zitter. Een die rekening houdt met de vrouwelijke balans, vormen, maten en houdingen. Dat is precies wat de Nuance bureaustoel van Beter Zitten doet.

Week proberen

De zithouding van vrouwen

Afgezien van de mentale werkhouding, waarmee zelfbewuste werkende vrouwen zich onderscheiden van hun mannelijke collega’s, hebben vrouwen ook een andere fysieke werkhouding.

Zo zitten vrouwen heel vaak op het puntje van hun kantoorstoel. Niet omdat het lekker zit, maar omdat ze geen goede steun ervaren van de rugleuning. Vrouwen zitten vrijwel altijd met de benen gesloten, de knieën naast elkaar. Eén voet achter de andere gekruist is ook een populaire werkhouding. Mede gestimuleerd door het dragen van schoenen met hakken. Of met de benen over elkaar, met het steunbeen iets diagonaal en het andere been daar parallel aan gehouden.

De constructie en goed instelbare zitting van bureaustoel Nuance faciliteren alle bekende typisch vrouwelijk zithoudingen.

Rugklachten ergonomische bureaustoel

De wetenschap achter de bureaustoel voor vrouwen

Science matters. Weten dat er ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is, is niet genoeg. Natuurlijk behoeft het geen betoog dat er verschil is tussen de fysieke kenmerken van mannen en vrouwen. De gezondheidstechnologen en fysiotherapeuten die hielpen bureaustoel Nuance te ontwerpen weten wat de gangbare vormen en maten van vrouwen zijn. En ze hebben weet van de uitzonderingen daarop.

De taille van een vrouw is bijvoorbeeld tussen de 8 en 20% smaller dan die van een man en de zitbotjes staan 3 cm verder uit elkaar. Daarnaast zijn de schouders smaller. Fabrikanten van traditionele bureaustoelen hopen dat zoveel mogelijk mensen in dezelfde stoel passen en gaan dus niet uit van smalle mensen, maar van brede. Een smal iemand past immers ook in een brede stoel, maar andersom niet. Gevolg is dat armleggers van bureaustoelen voor de meeste vrouwen niet smal genoeg kunnen worden ingesteld.

De ‘standaard’ afstelling van Nuance is daarentegen helemaal afgestemd op de vrouwelijke maat. De stoel Nuance is verkrijgbaar in Small, medium, medium+ en large. Bovendien zijn de instelmogelijkheden zo groot dat ook uitzonderlijke maten in Nuance perfect kunnen worden ingesteld.

Klanten over de Nuance

“Nu met de Nuance bureaustoel merk ik dat ik als vanzelf in de juiste houding ga zitten. De stoel is ter plekke helemaal op mij en mijn werkplek afgestemd. Daar is ook alle tijd voor vrij gemaakt.”

Sandra Korststanje – SK Tuinatelier

Productie van de bureaustoel voor vrouwen

Nuance BeterZitten

Een Nuance bureaustoel bevat vrouwgerichte onderdelen precies waar die nodig zijn. Maar waar het kan is Nuance gemaakt van universele componenten. Zo hebben wij Nuance betaalbaar gehouden.

De onderdelen van een Nuance worden door gespecialiseerde bedrijven naar onze specificaties gefabriceerd. Soms zijn het standaard componenten die ook in andere stoelontwerpen worden gebruikt, maar een aantal zijn uniek voor Nuance. Deze onderdelen worden voor BeterZitten op maat en in kleine aantallen vervaardigd.

Bekijk de Nuance

De techniek van de Nuance

Bij een zogenaamde Synchroontechniek, waarmee de meeste bureaustoelen tegenwoordig worden uitgevoerd, bewegen de rugleuning en zitting – bij het loszetten – samen in een bepaalde verhouding. Vrouwen zitten graag rechtop. Wanneer de rugleuning bij deze techniek in een rechte stand staat, wijst de zitting naar beneden waardoor een afglij effect tijdens het zitten ontstaat.

Dat is de reden dat we bij de Nuance gekozen hebben voor een onafhankelijke en traploos verstelbare zithoek en rughoek. Dat wil zeggen dat de zitting zodanig kan worden ingesteld dat een comfortabele zithouding kan worden bereikt, zonder afglij effect. De rugleuning kan daarna in de goede positie worden gebracht terwijl de zitting blijft staan.

stoel voor vrouwen

De rugleuning van de Nuance is opgehangen aan twee rubbers. Daardoor blijft deze beweging toestaan terwijl er een ongekende ondersteuning van de onderrug is. Dit is het geheim van de Nuance.

De armleggers zijn verstelbaar in hoogte, diepte, breedte en draaibaar. En dan over een meer dan gebruikelijke afstand. Daardoor zijn deze heel goed aan te passen aan de gebruikster.

Een semi bureaustoel op maat

Een aantal cruciale onderdelen kan zelfs uniek op maat worden gemaakt. Zoals de draagplank van de zitting. De meest voorkomende Nuance zitting is geschikt voor de meeste vrouwen, maar soms kan het wenselijk zijn de zitting breder, smaller, korter of langer te maken. Een dergelijke persoonlijke oplossing wordt in ons eigen productie-atelier op maat gemaakt.

Nuance wordt gefabriceerd in Herpen met ambacht en passie. In wat wij zelf de kleinste bureaustoelenfabriek van Nederland noemen. Alle componenten van Nuance voldoen ruim aan de geldende standaarden en normen.

Meer informatie?

We helpen u graag met het kiezen van de bureaustoel die het best past bij uw lichaam, klachten en werkomgeving. Wilt u meer weten over de Nuance of advies over de juiste bureaustoel? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op