TRACKING_TAG Ergonomische zadelkruk - BeterZitten Menu

Ergonomische zadelkruk

Zoekt u een alternatief voor een gewone standaard bureaustoel? Wellicht is een zadelkruk dan geschikt voor u. Door de houding op een kruk is het mogelijk dynamischer te zitten. Wij adviseren u graag en helpen u te kiezen welke (zadel)kruk het beste bij u past. U hoeft er de deur niet voor uit want wij komen met een auto vol zadelkrukken naar u toe zodat u op uw eigen werkplek het zitcomfort kunt ervaren. Probeergemak noemen wij dat.

Klik hier voor meer info over de ZitExpresse.

Beleef het comfort van een zadelkruk. De ergonomisch gevormde zadelzitting zorgt voor een juiste zithouding, terwijl uw voeten stevig op de vloer staan. Door de zadelvorm komt de werkvelkolom in een houding die minder tot vermoeidheid leidt. Ook bent u zeer beweeglijk op de zadelkruk, u rolt gemakkelijk van de ene naar de andere plek.

Zitten op een zadel al ruim een eeuw oud.
Speciaal voor Keizer Wilhem waren rond 1918 lederen zadelstoelen gemaakt. Hij was al overtuigd van het zitcomfort dat een zadelstoel hem gaf. Hij had er meerdere in gebruik onder andere in het Berliner Schloss en het Neuen Palais.

Huis Doorn, foto Roeland Koning

In ons assortiment hebben we zadelkrukken van 2 verschillende merken; de Score en de huismerk budget zadelkruk.

1. Uitvoeringen van de ergonomische Zadelkruk Score

De Score zadelkrukken zijn leverbaar in 2 verschillende zitvormen. De Jumper voor een bredere zit en de Amazone, voor een smallere zit. Met name vrouwen kiezen vaker voor de Amazone, maar dat blijft persoonlijk.

Score Jumper zadelkruk small en breed

Score zadelkruk productspecificaties

  • Verkrijgbaar met brede (Jumper) en smalle zitting (Amazone)
  • Verkrijgbaar met lendensteun
  • Met of zonder balans mechaniek
  • Uit te breiden met voetbediening
  • Als optie in naadloze uitvoering waardoor uitermate hygiënisch
  • Meerdere kleuren

Leverbaar zonder balansmechaniek maar wel met zithoekverstelling al vanaf €391,00 exclusief BTW.

Opzoek naar een zadelkruk maar heeft u een kleiner budget? Bekijk de huismerk budget zadelkruk

De diverse uitvoeringen

De Zadelkrukken Jumper en Amazone zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. Met of zonder rugleuning, in diverse hoogtes, met of zonder wielen etc. Natuurlijk adviseren wij u graag en helpen u bij uw keuze.

dievrse uitvoeringen Amazone en Jumper zadelkruk

NIEUW ! De Score Polo zadelkruk

Bewegend zitten op de nieuwe zadelkruk van Score de POLO. Wij hebben er een speciale pagina voor gemaakt. klik hier voor meer informatie.

____________________________________________________________________________________________

Soorten bekleding

Hygiëne is heel belangrijk daarom zijn er diverse bekledingen mogelijk op de Score zadelkrukken afhankelijk van de mate van hygiëne en gebruikte schoonmaakmiddelen.
Klik hier om naar de keuzehulp te gaan. Standaard is de kruk bekleed met zwart kunstleer.

Bewegend zitten op een zadelkruk

Als accessoire kan gekozen worden voor een “Balance” mechaniek voor de Jumper en Amazone zadelkruk. Het uitgekiende mechaniek zorgt er voor dat het zadel van de tabouret mee beweegt in de richting van het zwaartepunt van het bovenlichaam wanneer de gebruiker de houding aanpast.

balansmechaniek bewegend zitten op een zadelkruk van Score

De bekken- rugwervel stand blijft in een natuurlijke balans en drukpunten, bijvoorbeeld aan de binnenkant van de dijen en het schaambeen, worden ontlast. Het zitten op de toch al comfortabele zadelzit wordt hierdoor nog aangenamer. De uitvoering met naadloze zadelkrukken zijn speciaal ontworpen voor plaatsen waar hygiëne belangrijk is.

De anatomisch gevormde zadelzitting kantelt het bekken waardoor de wervelkolom in de meest optimale zithouding komt. Het instelbare Balance mechaniek zorgt ervoor dat de zadelzitting mee beweegt in de richting van de gebruiker waardoor men als het ware balanceert op de zadelzitting. Deze actieve manier van zitten bevordert de doorbloeding en traint en versterkt de rugspieren. De draaibare ring bepaald de mate van beweging. Hoe strakker de ring wordt gezet hoe minder beweging en vice versa.


Zadelkruk Score met rug lendensteun

Zoekt u tijdens het actief zitten een ontspan momentje? Kies dan voor een Score Amazone zadelkruk met Lendensteun. Het anatomisch gevormde zadel ondersteund uw bekken waardoor uw rug een natuurlijke en ontspannen houding aanneemt. Ergonomisch zitten in optima forma.

Jumper balance zadelkruk met rugleuning

Ook uit te voeren met een Balance mechaniek. Deze laat u als het ware “balanceren” zodat u een actieve zithouding kunt aannemen. De meebewegende lendensteun (verstelbereik 5 cm) biedt lichte ondersteuning voor uw onderrug voor een momentje van ontspanning tijdens uw dagelijkse werkzaamheden. Let op, de hoogte van de lendensteun is bij de balance niet in hoogte verstelbaar. Lees hier ons advies over de lendensteun.

Zadelkruk Score met voetbediening

Naast de traditionele handel voor de hoogte instelling van de tabouret is de zadelkruk ook verkrijgbaar met een voetbediening. Zeker in een hygiënische omgeving kan dit super handig zijn. Meerprijs € 199,00 exclusief BTW.

Ook op scholen of in werkplaatsen is een zadelzit kruk een goede ergonomische zitoplossing. Maak een afspraak en wij komen met de KrukExpresse voor een demo bij u op locatie.


De ideale zithoogte voor uw ergonomische zadelkruk

De zithoogte van de zadelkruk is afhankelijke van uw lengte en de werkblad hoogte. Het mooiste is wanneer het werkblad / bureau eenvoudig op hoogte kan worden gebracht. Kijk hiervoor ook eens naar het elektrisch verstelbare zit-sta bureau.


Meer informatie over de ergonomische zadelkruk?

Wilt u advies of meer weten over de ergonomische zadelkruk of een afspraak maken voor de ZitExpresse? Vul het contactformulier in of bel naar 0318-484854.

ZitExpresse, het alternatief voor een proefplaatsing.

Veel van onze klanten willen eerst een tabouret / zadelkruk uitproberen voordat ze deze gaan aanschaffen. Mede omdat ze vaak niet precies weten wat de beste keuze is.
Een proefplaatsing is lastig omdat we met hygiëne te maken hebben. Wanneer een zadelkruk eerst een week bij een tandarts of pedicure gestaan heeft kan je deze maar niet zomaar weer ergens anders neerzetten.

Er zijn maar heel weinig showrooms van leveranciers die zadelzit krukken hebben staan en dan ook niet in alle uitvoeringen. Het is vaak een heel eind rijden en het kost veel tijd.
Daarom komen wij met ons assortiment tabouretten en balanskrukken graag bij u op locatie. We plannen dit in binnen een route dus het vraagt wel wat van uw flexibiliteit in de agenda maar daar komen we vast wel uit. 

Naast dat wij u kunnen adviseren en helpen in de keuze, kunt u diverse tabouretten op uw eigen locatie uitproberen. 
Na uw keuze kunnen wij in de meeste gevallen al snel leveren. 

BeterZitten KrukExpresse

Het assortiment dat wij meenemen om uit te proberen:

Score Jumper met breed zadel
Score Amazone balance
Score Amazone met lendensteun
Budget zadelkruk small
Budget zadelkruk breed
HIPPIE balanskruk
Balergo balanskruk
Extra lange gasveer om ter plaatse te kunnen wisselen.

Uiteraard is een afspraak vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Vul het contactformulier in of bel naar 0318-484854.