BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Zadelkruk kopen? Denk aan de hygiëne

×
Ga terug naar het overzicht

Keuzehulp bekleding op een Score zadelkruk

Tandartsen, ziekenhuizen, kappers en huisartsen zijn (weer) volop bezig. In iedere sector neemt de aandacht voor hygiëne toe. Iets wat nu belangrijker is dan ooit. Goede hygiëne zorgt ervoor dat we zo min mogelijk in aanraking komen met ziekteverwekkers. Zadelkrukken gemaakt van PUxx bekleding zijn ideale oplossingen in deze tijd.

Hygiëne-eisen aangescherpt

Binnen beroepen waar hygiëne altijd al belangrijk was, wordt er nu nóg meer gedesinfecteerd. Werkgevers zijn immers verplicht om te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. Naast de medische beroepen zijn de hygiëne-eisen ook aangescherpt op kantoren en wordt er een groter beroep gedaan op het belang van ontsmetting. Denk bijvoorbeeld aan bureaus, toetsenborden, muizen, maar ook stoelen en krukken moeten nu meer worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Dit is nodig om zo min mogelijk met bacteriën in contact te komen en zo verspreiding van virussen te voorkomen.

tabouret score zadelkruk

PUxx® zitoplossingen: als ontsmetting van belang is

PUxx® is een hoogwaardig kunstleder op PU basis, waar een groot aantal zadelkrukken van Score van gemaakt zijn. Het grote voordeel van PUxx® is dat je het met de meeste schoonmaakmiddelen kunt reinigen. Zonder problemen kan PUxx® bekleding worden gebruikt in omgevingen waar hoge eisen zijn omtrent hygiëne en desinfecteren. In tegenstelling tot de meeste andere bekledingen kunnen de Score PUxx® zitoplossingen tegen schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen op basis van chloor, 70% alcohol en waterstofperoxide. Alle Score zadelkrukken en tabourettten die bekleed zijn met PUxx®, zijn dus bestand tegen desinfecterende middelen.

Eigenschappen van de PUxx® bekleding

De PUxx® bekleding is goed bestand door schoonmaken met alcohol oplossingen. Eigenschappen van PUxx®:

  • 100% waterdicht
  • Slijtvast getest met 300.000 toeren Martindale
  • Urine- en bloedbestendig
  • Voelt minder warm aan dan kunstleer op basis van PVC

Stamskin® Top: een echte allrounder

Stamskin® Top is een toonaangevend kunstleder op basis van PVC van hele hoge kwaliteit. De Sanitized® bewerking beschermt Stamskin® Top tegen de vorming van schimmels en algen, vermindert huisstofmijt, vervelende geuren en biedt langdurige materiaalbescherming. Doordat je keuze hebt uit vele kleuren is Stamskin® Top de ideale oplossing voor ruimtes waar consumenten en patiënten komen.

Stamskin Top® maak je schoon zoals je de meeste oppervlakken schoonmaakt: met water en een milde zeep. Agressieve zepen, zoals afwasmiddel met zuren en reinigingsmiddelen op basis van chloor en alcohol zijn dus niet geschikt.

PUxx® en Stamskin® Top; wanneer kies je voor welke bekleding?

Stamskin® Top en PUxx® zijn twee hoogwaardige afwerkingen met een leather-look die veel gebruikt worden. Kwaliteit is altijd een belangrijke waarde voor een Score zadel kruk. Wanneer kies je voor Stamskin® Top of PUxx®? Hieronder de verschillen op een rijtje.

Daar waar hygiëne belangrijk is, zoals op laboratoria en in ziekenhuizen, is een stoel met stoffen bekleding natuurlijk niet toegestaan. Je kunt dan kiezen voor een zadelkruk gemaakt van hout, PUR of  bekleed met een kunstleer. Een kunstlederen bekleding van Stamskin® Top of PUxx® is comfortabeler en vaak ook mooier omdat je kunt kiezen uit verschillende kleuren.

kleuren bekleding Score Stamskin en Puxx

Score Zadelkrukken van Stamskin® Top en PUxx®

Zowel Stamskin® als PUxx® zijn bestand tegen lichaamsvocht zoals bloed en urine en waterdicht. Natuurlijk moet je urine- en bloedvlekken wel meteen afnemen. Wordt in een werkomgeving zwaardere eisen gesteld aan reiniging en ontsmetting en worden hier zwaardere schoonmaakmiddelen gebruikt? Dan is PUxx® is de beste keuze.

Wist je dat Score naast de Stamskin® en PUxx® Top zadelkrukken ook een naadloos afgewerkte comfortabele kunstleren cleanroom zadelkruk (Frauenhofer getest en gecertificeerd) in haar assortiment heeft? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Bron: Score

Ga terug naar de pagina over zadelkrukken ->

Neem contact op of bel: 0318 – 48 48 54

Ga terug naar het overzicht