// Wat zijn de risico's bij langdurig zitten? - BeterZitten
BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Wat zijn de risico’s bij langdurig zitten?

×
Ga terug naar het overzicht

Langdurig zitten kan verschillende risico’s met zich meebrengen. Hieronder staan enkele risico’s die gepaard kunnen gaan met langdurig zitten:

  1. Rug- en nekklachten: Langdurig zitten kan leiden tot een slechte houding, waardoor de rug en nek overbelast kunnen worden. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid in deze gebieden.
  2. Verminderde bloedcirculatie: Langdurig zitten kan de bloedcirculatie verminderen, vooral in de benen. Dit kan leiden tot zwelling, gevoelloosheid en tintelingen in de benen.
  3. Verhoogd risico op obesitas: Langdurig zitten kan leiden tot een verhoogd risico op obesitas. Dit komt doordat de stofwisseling vertraagt wanneer we zitten, waardoor het lichaam minder calorieën verbrandt.
  4. Verhoogd risico op hart- en vaatziekten: Langdurig zitten kan bijdragen aan het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Dit komt doordat het zitten het cholesterolgehalte en de bloeddruk kan verhogen, wat het risico op deze ziekten vergroot.
  5. Verhoogd risico op diabetes: Langdurig zitten kan het risico op het ontwikkelen van diabetes verhogen. Dit komt doordat het zitten de bloedsuikerspiegel kan verhogen, wat het risico op diabetes vergroot.

Kortom, langdurig zitten kan verschillende risico’s met zich meebrengen, waaronder rug- en nekklachten, verminderde bloedcirculatie, een verhoogd risico op obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes. Het is daarom belangrijk om regelmatig te bewegen en af te wisselen tussen zitten en staan gedurende de werkdag. Klik hier voor onze pagina over zit-sta bureaus.

Ga terug naar het overzicht