// Voordelen van zitten op een zadelkruk - BeterZitten
BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Voordelen van zitten op een zadelkruk

×
Ga terug naar het overzicht

Zitten op een zadelkruk kan verschillende voordelen hebben, vooral als het gaat om langdurig zitten gedurende de werkdag. Hieronder staan een aantal voordelen van zitten op een zadelkruk:

  1. Verbeterde houding: Zitten op een zadelkruk zorgt voor een meer natuurlijke houding van de rug en bekken. Hierdoor wordt de wervelkolom in een meer neutrale positie gehouden, waardoor de belasting op de rug verminderd wordt.
  2. Betere doorbloeding: Het zitten op een zadelkruk zorgt voor een betere doorbloeding van de benen en voeten. Dit komt doordat de benen in een meer natuurlijke positie staan, wat de doorbloeding verbetert.
  3. Versterking van de rugspieren: Omdat het zitten op een zadelkruk een actievere houding vereist dan bijvoorbeeld zitten op een bureaustoel, worden de rugspieren meer gebruikt. Hierdoor kan het zitten op een zadelkruk bijdragen aan het versterken van de rugspieren.
  4. Vermindering van rugklachten: Het gebruik van een zadelkruk kan rugklachten verminderen of voorkomen. Dit komt doordat de rug in een meer natuurlijke houding wordt gehouden en de belasting op de rug wordt verminderd.
  5. Verbeterde concentratie: Omdat het zitten op een zadelkruk een actievere houding vereist, kan dit bijdragen aan een verbeterde concentratie. Dit kan vooral nuttig zijn bij werkzaamheden waarbij aandacht en concentratie vereist zijn.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat het zitten op een zadelkruk niet voor iedereen geschikt is. Mensen met rugklachten of andere gezondheidsproblemen moeten altijd overleggen met een arts of fysiotherapeut voordat ze overstappen op een zadelkruk.

Klik hier om naar de product pagina over zadelkrukken te gaan

Ga terug naar het overzicht