// Houding achter de computer verbeteren? Leer de ideale houding - BeterZitten
BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Houding achter de computer verbeteren? Leer de ideale houding

×
Ga terug naar het overzicht

Waarom een goede houding achter de computer

Een goede houding achter de computer werkt preventief tegen nekklachten, rugklachten en schouderklachten. De darmen worden niet in elkaar gedrukt waardoor deze goed kunnen functioneren en de longen krijgen ruimte voor een goede ademhaling. Onze hersenen hebben zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. Wanneer we niet met een goede houding achter de computer zitten zijn we om vier uur moe en neemt concentratie en productiviteit af. Vandaar de reclame van Cup a Soup voor een extra opkikker rond die tijd.

Wat is de juiste houding achter de computer?

Voor de juiste houding achter de computer is het belangrijk dat u recht voor het beeldscherm zit. Wanneer u met het lichaam gedraaid zit naar links of rechts, is dit een zware belasting voor de spieren, ruggenwervel en de tussenwervelschijven. Ga rechtop zitten zodat de darmen en longen hun werk goed kunnen doen.

Bij een juiste zithouding achter de computer is daarnaast de ondersteuning van de wervelkolom heel belangrijk. Ieder mens heeft een natuurlijk S-vorm in de rug. De een heeft een rechte rug, de ander een holle rug of zelfs een gedraaide wervelkolom (scoliose). Een verstelbare lendensteun in de rugleuning van de bureaustoel kan hierbij uitkomst bieden.

Plaats uw hoofd recht boven de romp en kijk rechtdoor. Gebruik een laptopverhoger, beeldschermverhoger of monitorarm om het beeldscherm op de juiste hoogte te kunnen zetten.
De aanbevolen kijkafstand is een armlengte. Dus strek uw arm terwijl u tegen de rugleuning van de bureaustoel zit en plaats het beeldscherm tegen de vingertoppen.
Zorg dat de muis en het toetsenbord dicht in de buurt van het lichaam liggen. Wanneer u het numerieke deel van het toetsenbord niet of nauwelijks gebruikt is een compact toetsenbord aan te bevelen. Op de plaats van het numerieke deel kan dan de muis komen te liggen waardoor de arm niet meer gestrekt hoeft te worden.

Tips voor een goede ergonomische houding achter de pc

  1. Zit recht voor het beeldscherm
  2. Ga goed rechtop zitten
  3. Stel de bureaustoel goed in, zithoogte etc.
  4. Zet het bureau op de juiste hoogte
  5. Zorg voor de juiste kijkhoogte en kijkafstand t.o.v. het beeldscherm
  6. Gebruik de armleggers en stel deze goed in
  7. Plaats het toetsenbord en de muis dicht bij het lichaam
  8. Wanneer u veel invoerwerk heeft vanaf papier, maak dan gebruik van een documenthouder
  9. Bij gebruik van een laptop deze op een laptopverhoger zetten en gebruik maken van een los toetsenbord en losse muis
  10. Sta regelmatig even op en wissel van houding

Een goede ergonomische houding achter de pc kan nekklachten, rugklachten en schouderklachten voorkomen en zorgt voor een hogere productiviteit. 

Ergonomische houding verbeteren achter de computer
Documenthouder, compact toetsenbord en verticale muis BakkerElkhuizen

Een goede houding achter de computer met een goede ergonomische stoel

Een goede stoel is essentieel voor uw houding achter de computer. Zorg ervoor dat i goed zit. BeterZitten biedt ergonomische bureaustoelen zodat u altijd een ergonomische houding hebt achter uw bureau. Meer weten of meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee en adviseren u over de juiste houding achter uw computer

Neem contact op of bel: 0318 – 48 48 54

Ga terug naar het overzicht