// Ergonomische burostoel - voorkom aanslag op uw onderrug - BeterZitten
BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Ergonomische burostoel – voorkom aanslag op uw onderrug

×
Ga terug naar het overzicht

Zitten of stenen rapen…, uw onderrug zit ermee

Zitten is een aanslag op uw rug en veroorzaakt met name vaak pijn in de onderrug. Niet voor niets ervaren mensen met rugklachten de meeste klachten tijdens het zitten. Niet gek, want mensen zijn er niet ‘op uitgelijnd’ om te zitten. Zitten wordt al snel een vorm van onderuitgezakt liggen om pijnklachten in de onderrug te vermijden.

Uw rug heeft de S van ‘soepel’ en ‘sterk’

Niet voor niets heeft de onderrug een natuurlijke kromming. Maar als u gaat zitten kantelt uw bekken en de natuurlijke kromming in de onderrug neemt af… Het gevolg is een grote belasting op de tussenwervelschijven van de onderrug en oorzaak nummer 1 voor lage rugklachten.

Zitten & life style

Kijk eens op de bank, thuis of op kantoor… Lekker half liggen of een uitgezakte zithouding veroorzaakt een 3 tot 5 keer zo hoge belasting van de onderrug. Hoe hoger de rug belasting, hoe groter de kans op rug beschadiging en rugklachten op wat langere termijn. Door (lekker) onderuitgezakt te zitten overbelast u het onderste deel van de rug, maar het voelt ontspannen omdat er weinig spierspanning nodig is om het lekker lang onderuitgezakt vol te houden.

Met de Ergo Bureaustoel 452 uw rug trainen

De Ergo 452 is een bijzondere bureaustoel. Wij noemen deze bureaustoel een ergonomische fysio stoel. Dat is een stoel die alle bewegingen van het lichaam op een juiste manier ondersteunt en een bureaustoel waarmee uw onderrug weer langzaam sterker wordt. We laten u graag zien welke onderrug oefeningen u zittend door de dag kunt doen en waarmee u uw onderrug kunt losmaken. Door uw onderrug te trainen en te oefenen verdwijnen onderrug klachten vaak als sneeuw voor de zon…

 

Neem contact op of bel: 0318 – 48 48 54

Ga terug naar het overzicht