BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Ergonomische burostoel – voorkom aanslag op je onderrug

×
Ga terug naar het overzicht

Zitten of stenen rapen…, uw onderrug zit ermee

Zitten is een aanslag op je rug en veroorzaakt met name vaak pijn in de onderrug. Niet voor niets ervaren mensen met rugklachten de meeste klachten tijdens het zitten. Niet gek, want mensen zijn er niet ‘op uitgelijnd’ om te zitten. Zitten wordt al snel een vorm van liggen om pijnklachten in de onderrug te vermijden.

Je rug heeft de S van ‘soepel’ en ‘sterk’

Niet voor niets heeft je onderrug een natuurlijke kromming. Maar als je gaat zitten kantelt je bekken en de natuurlijke kromming in je onderrug neemt af… Het gevolg is een grote belasting op de tussenwervelschijven van je onderrug en oorzaak nummer 1 voor lage rugklachten.

Zitten & life style

Kijk eens op de bank, thuis of op kantoor… Lekker half liggen of een uitgezakte zithouding veroorzaakt een 3 tot 5 keer zo hoge belasting van de onderrug. Hoe hoger de rugbelasting, hoe groter de kans op rugbeschadiging en rugklachten op wat langere termijn. Door (lekker) onderuitgezakt te zitten overbelast je hert onderste deel van je rug, maar het voelt ontspannen omdat er weinig spierspanning nodig is om het lekker lang onderuitgezakt vol te houden.

Met Ergo Bureaustoelen je rug trainen

De Ergo 452 is een bijzondere bureaustoel. Wij noemen deze bureaustoel een ergonomische fysio stoel. Dat is een stoel die alle bewegingen van het lichaam op een juiste manier ondersteunt en een bureaustoel waarmee je onderrug weer langzaam sterker wordt. We laten u graag zien welke onderrug oefeningen u zittend door de dag kunt doen en waarmee u uw onderrug kunt losmaken. Door uw onderrug te trainen en te oefenen verdwijnen onderrug klachten vaak als sneeuw voor de zon…

Ga terug naar het overzicht
Week proberen?