// Werkplekcheck | BeterZitten
BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Werkplekcheck

×

In Nederland zijn ruim 2 miljoen mensen met nek-, rug-, en schouderklachten.

werkplekcheck, werkplekonderzoek bij u op locatieDeels veroorzaakt door een verkeerd ingestelde bureau werkplek en een verkeerde werkhouding. Onze werkplekcheck bij u op locatie voorziet in een meting, observatie, interview en schriftelijke rapportage.

De werkplekcheck geeft inzicht in de huidige stand van zaken en kan leiden tot een advies voor een andere zit-werkcombinatie en of een andere werkhouding. Pijn in de rug of nek-schouders kan zo worden voorkomen of verminderd.

Een moderne kantoormedewerker beschikt tegenwoordig over een bureautafel die eenvoudig met een slinger in hoogte verstelbaar is. Of zelfs over een elektrisch zit- sta bureau. In de praktijk zien we echter dat de bureau hoogte meestal niet goed staat ingesteld. Wat heeft het voor zin als iemand een ergonomische werkplek heeft die vervolgens niet op de goede hoogte staat? Bij de werkplekcheck controleren we de hoogte van het bureau en geven tips en advies voor eventuele aanpassingen. We zijn hier ongeveer een kwartier tot een half uur mee bezig.

Hoogte bureau instellen

De bureautafel dient te worden afgesteld op de hoogte van de armleggers van de bureaustoel en niet andersom.

armsteunen op de goede hoogte instellen

De armleggers moeten de armen ondersteunen wanneer deze ontspannen in een hoek van 90 graden langs het lichaam hangen. We zien dat ondanks een verstelbaar bureau de hoogte van het bureau vaak te hoog is.

Doel van een werkplekcheck

We willen zorgen dat medewerkers gezond, vitaal en duurzaam inzetbaar blijven. Hierbij willen we nekklachten, rugklachten en schouderklachten zien te voorkomen. Rugpijn of nekpijn zorgt voor een verlaging van de productiviteit en gaan ten koste van het humeur. En dan hebben we het nog niet over de kosten van ziekteverzuim en vervanging.

Bij de werkplekcheck geven we altijd een zit instructie en nemen de knoppen en instellingen van de bureaustoel door. 85% van de mensen weet niet waar de knoppen van de bureaustoel voor dienen. Logisch dat de meeste stoelen dan ook niet goed op de gebruiker staan ingesteld.
Het gaat erom dat er een goede passende bureaustoel is die op de gebruiker kan worden ingesteld.

Zeker als het gaat om flexplekken moeten mensen zelf in staat zijn om het bureau en de bureaustoel ergonomisch goed in te stellen.

Meer weten over het ergonomisch inrichten van de werkplek en wat u zelf kunt doen om dit te leren? Kijk dan ook eens naar onze workshop ergonomie in de praktijk.

Tarief

Het tarief voor een werkplekcheck bedraagt per persoon € 249,00 exclusief reiskosten en BTW maar inclusief schriftelijke rapportage met een ingevulde checklist.

Contact

Voor meer informatie of het aanvragen van een werkplekcheck bel 0318-484854 of vul het contactformulier in.

Oh ja… uitvoering en rapportage van een werkplekcheck  is binnen een week mogelijk