Menu

HIPPIE Balanskruk

HIPPIE balanskruk voor meer evenwicht en beweging.

De bewegingskruk  HIPPIE heeft een beweeglijk zitvlak. Door een speciaal gewricht kan de zitting alle kanten op draaien en kantelen en moet u dus wel actief zitten. Het lichaam moet dan steeds opnieuw zonder kracht te gebruiken in balans komen en zich oprichten, hierdoor wordt een goede houding verkregen. Het actief zitten met de HIPPIE, wordt door ervaren therapeuten en bewegingscoaches van harte aanbevolen.

De HIPPIE kan als afwisseling met een bureaustoel gebruikt worden of als bijzet krukje om even tijdelijk op te zitten. Veel van onze klanten zetten de HIPPIE in op afdelingsniveau waarbij deze gedeeld kan worden met collega’s.

Oefentherapeuten vervangen de oefenbal door de HIPPIE. Veel oefeningen met een zitbal, kunnen ook op de HIPPIE gedaan worden.
Op de site www.mijnhippie.nl staan diverse korte filmpjes met oefeningen. Af en toe op de HIPPIE zitten zorgt voor een betere rompstabiliteit, verversing van de osmose in de tussenwervelschijven en sterkt de spieren.

De HIPPIE is verkrijgbaar in meerdere kleuren en op wielen. Dit vraagt wel enige oefening.

Enkele voorbeelden waarbij de HIPPIE nuttig kan zijn:

  • De HIPPIE is uitstekend geschikt voor ruiters, omdat het in balans zitten en het loslaten van de spieren veilig te oefenen is. In samenwerking met Ylvie Fros uit Lunteren zijn er 3 nieuwe instructiefilmpjes opgenomen met ruiteroefeningen voor de HIPPIE.
  • Hardlopers hebben er baat bij, omdat de heupen soepeler worden en de staplengte verbeterd.
  • Wanneer u op een (bureau)stoel zit en een bepaalde stijfheid voelt, zal dit door de HIPPIE afnemen of zelfs verdwijnen.
  • Mensen met lichte rugklachten gaan automatisch meer rechtop zitten waarbij de rugspieren getraind worden.
  • Bij niet sporten kan alleen het zitten op de HIPPIE al helpen bij het verkrijgen van een goede houding.
  • Golfers verbeteren de swing door een soepel onderrug en bekken.
  • Door het zitten op de HIPPIE worden de buik- en rugspieren versterkt.

Het is een nuttige aanvulling op de training voor alle sporters die laterale bewegingen maken.

De HIPPIE balanskruk is op meerdere fronten inzetbaar. Veelal als afwisseling met de bureaustoel voor meer beweging op de werkplek of als bijzetkrukje.  Steeds vaker zie je de HIPPIE ook als oefenkruk bij de Fysiotherapeut  of als oefenkruk binnen de Hippische sport.

Speciaal voor Ruiters

Ruiters hebben baat bij de HIPPIE door het trainen van onder ander de balans. Een artikel in het blad VrijRuiter laat zien hoe de HIPIE kan worden ingezet. Tevens staan er een aantal oefeningen in. Wil je de HIPPIE zelf eens proberen? Bel 0318-484854 voor een afspraak op locatie.

Onbevangen, flexibel meebewegen met het paard en je tegelijk stabiel en zeker voelen op de paardenrug, dat willen we als ruiters allemaal. Toch komt het vaak voor dat we moeite hebben de beweging van ons paard te volgen, lopen we tegen onze eigen stijfheid, spanning en scheefstand aan of krijgen we zelfs last van ons lijf tijdens of na het rijden.

Zodra je lichamelijk actief bent, loop je tegen je eigen beperkingen en vervormingen aan. Dat geldt voor paardrijden maar ook voor andere sporten als bijvoorbeeld hardlopen en golfen. Iedereen is in meer of mindere mate scheef en stijf. In beweging wordt je met de vervormingen sterker geconfronteerd dan thuis zittend op de bank.

Beter paardrijden begint niet op de paardenrug, maar bij het werken aan je eigen lijf zonder dat je op het paard zit. Een balanskruk als de HIPPIE kan je hierbij helpen.

De HIPPIE is ook geschikt als behandelkruk voor fysiotherapeuten, voetreflextherapeuten en andere massagepraktijken.

Kom in beweging en bestel hier de HIPPIE vanaf € 249,00 inclusief BTW.

Wat anderen vinden:

Onlangs heeft BeterZitten ons bedrijf een HIPPIE balanskruk voor enkele dagen ter beschikking gesteld om eens uit te proberen. De balanskruk rouleerde naar hartenlust en is door alle medewerkers uitgetest en de conclusie na enkele dagen proberen was eenduidig: De HIPPIE is een verantwoorde afwisseling met onze huidige bureaustoel die we enkele jaren geleden ook bij BeterZitten hebben gekocht.

De totaal nieuwe zit-ervaring op de HIPPIE blijkt voor onze medewerkers een buitengewoon zinvolle aanvulling op verantwoord en gezond werken te zijn. Het zitten op de HIPPIE forceert op natuurlijke wijze een pro-actieve zithouding waarbij je eigenlijk ongemerkt diverse oefeningen doet. Erg prettig voor de onderrug! Als afwisseling gebruikten wij een gymbal om op te zitten maar de HIPPIE vervangt deze op een veel beter toepasbare wijze omdat deze met een soepel te bedienen gasveer voor iedereen goed in hoogte instelbaar is

De HIPPIE is voor ons bedrijf een prima aanvulling als het gaat om vitaal werken en duurzame inzetbaarheid, we hebben er gelijk een aantal besteld

Stefan Botman, PASCAD BV

_____________________________________________

Onze zoon Bas heeft een concentratiestoornis en daardoor veel moeite met stilzitten. Hij valt op school iedere week wel een keer van zijn stoel omdat hij zit te wippen en veel in beweging is; omhoog, een been onder zich, weer omhoog, andere been, op z’n knieën zitten etc. Op aanraden van de fysio heeft hij de Hippie balanskruk een week lang uitgeprobeerd en met succes. Bas, de leerkracht en zijn klasgenootjes merkten direct het positieve resultaat. Het actieve zitten zorgt ervoor dat hij minder bewegelijk is. Dit heeft niet alleen een positief effect op zijn schoolprestaties maar ook op sociaal vlak zien we verbetering. Waar klasgenootjes soms geïrriteerd waren (het leidt natuurlijk best af als iemand met enige regelmaat van z’n stoel valt) zijn er nu minder conflicten en ervaart Bas meer acceptatie in de groep. Na de proefweek hebben we direct besloten om de Hippie aan te schaffen, zowel voor op school als thuis. We hadden de keuze uit wel 50 kleuren en hebben voor thuis gekozen voor een versie met wieltjes. Van BeterZitten mochten we de leen-Hippie gebruiken tot Bas’ eigen Hippies geleverd konden worden. Super service! Wij kunnen iedereen met een bewegelijk kind of ADHD aanraden om de Hippie in ieder geval eens een weekje te proberen.
Klant uit Lunteren.