Menu

Bureaustoel Nuance speciaal voor vrouwen

Deel dit met je familie en vrienden
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kiezen voor de bureaustoel voor vrouwen, de Nuance, is kiezen voor jarenlang gezond zitplezier! Tachtig procent van de vrouwen werkt op een bureaustoel die niet is afgestemd op hun maten en vormen, maar op die van de man. Of, zoals grote bureaustoelfabrikanten het liever noemen: een universele kantoormedewerker. Wanneer u bij de 80% zit dan zult u dit herkennen:

  • zit u op het puntje van de zitting?
  • gebruikt u de armleggers niet, want die staan veel te ver uit elkaar?
  • heeft u geen of onvoldoende steun in de onderrug?
  • ervaart u hinder van een hoge rugleuning?
  • heeft u last van nek-, rug- of schouderklachten?
vrouw op een slechte ergonomische bureaustoel

Dan zijn dit nog maar de belangrijkste vier. Voor de ontwikkeling van de eerste bureaustoel voor vrouwen keken wij naar alle aspecten van het zitgedrag van werkende vrouwen. Bureaustoel Nuance is het resultaat.

Waarom een speciale bureaustoel voor vrouwen?

Dit is de vraag die wij veel te horen krijgen wanneer we het hebben over de bureaustoel Nuance die we speciaal ontworpen hebben voor vrouwen. Het is een logische vraag. Waarom een speciale bureaustoel voor vrouwen?

Iets over de achtergrond

Al ruim 20 jaar helpen wij mensen met advies en een goede zitoplossing. Vooral wanneer er sprake is van lichamelijke klachten. Dit zijn vaak nek-, schouder,- en rugklachten zoals bijvoorbeeld een hernia of Ischias. Eerder hadden wij dan de keuze uit standaard bureaustoelen van A-merk stoelenfabrikanten. Ook wel een ergonomische bureaustoel genoemd… In bijna alle gevallen was dit beter dan waar iemand op zat.

Toch waren we vaak niet 100% tevreden over de geboden oplossing. Het was al wel beter, maar in onze ogen gezien en vanuit onze zit-filosofie niet optimaal. Met name de instelbaarheid en de ondersteuning van de rug en armen schoot tekort. Ook al voldeed deze stoel aan alle gestelde Europese normering NEN-1335 en de Nederlandse Praktijk Richtlijn NPR 1813, het was niet voldoende.

Observatie van werk- en zitgedrag

vrouw in verkeerde werkhouding thuis werken op een laptop

Wat ons opviel was dat er veel klachten zijn bij vrouwen van rond de 40 jaar. Ze werkten dus 10 – 15 jaar achter het beeldscherm. Ze hadden daarbij een aantal dingen gemeen. Ze zaten bijna allemaal op het puntje van de stoel en gebruikten de armleggers niet of nauwelijks. Daarbij lag het toetsenbord steevast achter het te verwerken document en de muis was alleen te bedienen met een gestrekte arm omdat deze naast het toetsenbord lag.

In veel gevallen stond het bureau ook nog te hoog. Ze werkten dus met opgetrokken schouders en maakten door de gestrekte armen een hefboom van uit de schouders om het toetsenbord en de muis te kunnen bedienen. Door op het puntje van de bureaustoel te zitten zakten ze door de dag heen in elkaar met een bolle rug houding. In het ergste geval zelfs met de benen over elkaar.

Opvallende verbeterpunten

De door ons aangeboden oplossing bij rugklachten bestond uit een andere “ergonomische bureaustoel” en het advies voor een andere werkhouding in combinatie met een klein toetsenbord en verticale muis. Eventueel aangevuld met een monitorverhoger en een documenthouder.

Dit is wat wij onderweg nog veel tegenkomen als probleemoplossing. Echter… de terugkoppeling, van met name vrouwen, was dat ze nog steeds op het puntje van de stoel gingen zitten en wij zagen ook wel dat de armleggers niet goed pasten omdat ze te breed stonden en vaak te ver naar voren. Zie ook het voorbeeld op de foto hieronder.

vrouw op niet passende bureaustoel. Stoel is veel te breed en armleggers staan te ver naar voren.

Analyse

Omdat wij zelf ontevreden werden over de geboden oplossing en een intrinsieke motivatie en drang hebben echt te willen helpen, zijn wij ons gaan afvragen waar de klachten bij de vrouwen nu vandaan komen.

Onderzoek leerde dat het lichaam van vrouwen anders in elkaar zit dan bij mannen….. De zitbotjes zitten gemiddeld 3 cm verder uit elkaar en het bekken is anders vormgegeven,  maar het meest opvallende is dat het zwaartepunt in het lichaam van de vrouw lager zit dan bij een man.

En nu komt het… omdat een vrouw dus behoefte heeft aan een lagere ondersteuning tijdens het zitten en ze deze niet kan vinden bij de moderne hoge rugleuningen van bureaustoelen, gaat ze onbewust op het puntje van de stoel zitten !!!.

Ze vind door het ontwerp en de vorm van de rugleuning dus niet de ondersteuning die ze nodig heeft. Als we dan ook nog weten dat de taille van de vrouw 8% tot 20% smaller is dan bij een man, weten we ook waarom een groot deel de armleggers niet kan gebruiken. Gewoon omdat ze niet passen! Ze staan te breed en te ver naar voren. Ok dan !

Bureaustoel Nuance speciaal ontwikkeld op de maten van de vrouw

Ontwikkeling Nuance

Samen met Paul Akkermans (gezondheidszorg technoloog) zijn we gaan werken aan het ontwerp van een eigen bureaustoel die wel recht doet aan het anders zijn van de vrouw als het gaat om zitten. De opdracht was een passende bureaustoel te maken speciaal voor vrouwen met een uitstekende ondersteuning in de onderrug en passende armleggers.

En dat is gelukt! De vorm van de rugleuning en haar ophanging zijn zodanig ontworpen dat direct bij het gaan zitten het verschil opvalt. Vrouwen herkennen het direct. Door de uniek instelbare 4D armleggers is er in alle gevallen een passende oplossing voor ondersteuning van de armen te bieden.

Semi maatwerk

De Nuance is verkrijgbaar in een small, medium, medium+ en large uitvoering. Omdat we kijken welk type het beste past en deze dan ook nog eens speciaal instellen, kunnen we wel spreken van semi maatwerk.

Diverse kleuren verkrijgbaar

Meer dan 90% van de bureaustoelen in Nederland zijn zwart. Bij de Nuance heeft u de keuze uit diverse kleuren en stoffen. De standaard kleuren staan hieronder maar u kunt ook kiezen uit de collectie van Camira type Xtreme.

Nuance: de beste bureaustoel voor vrouwen


De voordelen:

  • De zitting en het materiaal zorgen voor een betere drukverdeling en voorkomen lichamelijke klachten.
  • De maat is afgestemd op vrouwelijke maten en zitgedrag. 
  • Het contact met de rugleuning is beter.
  • Eenvoudig om te verstellen.
  • Kies je eigen kleur en design.

€1.295,00 of leasen voor €45,00 per maand (vraag naar de voorwaarden) exclusief BTW.

Direct bestellen


Nuance zelf uitproberen

Waarom dus nu de bureau stoel Nuance kiezen? Gewoon “omdat u het waard bent”! Het gaat immers om gezond, vitaal en duurzaam inzetbaar te blijven. Wilt u zelf de Nuance eens op uw werkplek ervaren? Vraag dan vrijblijvend een gratis proefplaatsing aan.

Gratis proefplaatsing aanvragen


Zij gingen u voor:

“De stoel is de investering helemaal waard, nu kan ik weer ontspannen aan het werk in de juiste zithouding.”

Sascha Bertus van Room To Grow uit Rotterdam

Marie van Overveldt van ARIVA Breda
“De vraag of ik deze stoel kan aanbevelen bij anderen kan ik dan ook volmondig met ja beantwoorden”

“Ik zit nu een paar weken op de stoel en kan me niet meer voorstellen hoe ik ooit op die andere stoel heb kunnen zitten”

Sandra Korstanje van SK Tuinatelier

Caroline Cortenbach FTM Werving en Advies uit Andelst
“Na 32 jaar geen rugklachten meer door de bureaustoel Nuance!”

“Het bijkomende voordeel is het proefzitten. Eerst uitproberen, daarna pas aanschaffen”

Evelyn Baert van Brand New Journey

Cindy Rodenburg uit Lelystad
“Als zelfstandig ondernemer is de stoel best een investering, maar ik zie het als een instrument dat ik nodig heb om mijn tekstwerk goed te kunnen doen. Als ik zo door was gegaan, zou ik met mijn klachten verder van huis zijn geweest.”