TRACKING_TAG Bureaustoel Nuance speciaal gemaakt op de maten van vrouwen Menu

Bureaustoel Nuance

De bureaustoel speciaal voor vrouwen

Kiezen voor de bureaustoel voor vrouwen, de Nuance, is kiezen voor jarenlang gezond zitplezier! Tachtig procent van de vrouwen werkt op een bureaustoel die niet is afgestemd op hun maten en vormen, maar op die van de man. Of, zoals grote bureaustoelfabrikanten het liever noemen: een universele kantoormedewerker. Wanneer u bij de 80% zit dan zult u dit herkennen:

  • zit u op het puntje van de zitting?
  • gebruikt u de armleggers niet, want die staan veel te ver uit elkaar?
  • heeft u geen of onvoldoende steun in de onderrug?
  • ervaart u hinder van een hoge rugleuning?
  • heeft u last van nek-, rug- of schouderklachten?

Waarom de Nuance?

  • De zitting en het materiaal zorgen voor een betere drukverdeling en voorkomen lichamelijke klachten.
  • De maat is afgestemd op vrouwelijke maten en zitgedrag.
  • Het contact met de rugleuning is beter.
  • Eenvoudig om te verstellen.
  • Kies je eigen kleur en design.

Direct uit voorraad leverbaar voor € 1.295,00 exclusief BTW.

Of direct bestellen.


Nuance: de beste bureaustoel voor vrouwen

Voor de ontwikkeling van de eerste bureaustoel voor vrouwen keken wij naar alle aspecten van het zitgedrag van werkende vrouwen met Bureaustoel Nuance als resultaat.

Op basis van grondig onderzoek

Opvallend was dat de klachten voorkwamen bij vrouwen rond de 40 jaar. Ze werkten 10 – 15 jaar achter het beeldscherm, zaten op het puntje van de stoel en gebruikten de armleggers niet of nauwelijks. Ze zaten met opgetrokken schouders, een gestrekte arm en hun bureau stond te hoog. Door op het puntje van de bureaustoel te zitten zakten ze door de dag heen in elkaar met een bolle rug houding. In het ergste geval zelfs met de benen over elkaar.

Passend voor iedere vrouw

Samen met Paul Akkermans (gezondheidszorg technoloog) hebben we een eigen bureaustoel ontworpen die recht doet aan het anders zijn van de vrouw, als het gaat om zitten. De Nuance is een passende bureaustoel speciaal voor vrouwen met een uitstekende ondersteuning in de onderrug en passende armleggers. Door de uniek instelbare 4D armleggers is er in alle gevallen een passende oplossing voor ondersteuning van de armen te bieden.


De bureaustoel Nuance testen?

Waarom de bureaustoel Nuance kiezen? Gewoon “omdat u het waard bent”! Probeer hem zelf gratis op uw eigen werkplek. U krijgt gratis advies over uw werkplek, we stellen de stoel voor u in en u kunt hem een weekje testen. Zo kunt u op uw eigen werkplek ervaren wat een goede ergonomische bureaustoel voor u doet.

Vraag een gratis proefplaatsing aan

Klanten over de Nuance

“Het verschil met mijn oude bureaustoel werd al snel duidelijk na de proefperiode. De Nuance zit heerlijk en mijn armen en schouders worden goed ondersteund. Iets wat met reguliere bureaustoelen vaak niet lukt doordat de leuningen te breed zijn.

Sascha Bertus van Room – Grow uit Rotterdam


“De Nuance is een stoel die me echt ondersteunt, waardoor ik urenlang ontspannen kan werken. Ik ben gevoelig voor gewrichtsklachten en deze stoel is voor mij dé oplossing. Bovendien is de stoel op maat gemaakt, passend bij mijn smalle schouders en taille, zodat ik op de juiste plaatsen extra steun krijg.”

Marinet Haitsma, Rotterdam


“Het bijkomende voordeel is het proefzitten. Eerst uitproberen, daarna pas aanschaffen”

Sandra Korststanje – SK Tuinatelier


Semi maatwerk

De Nuance is verkrijgbaar in een small, medium, medium+ en large uitvoering. Omdat we kijken welk type het beste past en deze dan ook nog eens speciaal instellen, kunnen we wel spreken van semi maatwerk.

De instelmogelijkheden zijn voor elk type ruim te noemen.
Denk hierbij aan de lengte van de zitting, de rughoogte, de zithoek en de rughoek. De instelmogelijkheden gaan zelfs verder dan die van standaard bureaustoelen. Uiteraard stellen wij de stoel in zijn geheel af op de gebruikster.

Gratis extra service

Bij de proefplaatsing en of het afleveren van een Nuance geven wij gratis advies voor het ergonomisch instellen van de werkplek. Denk hierbij aan gebruik van toetsenbord, muis, beeldscherm en bureauhoogte etc.

Diverse kleuren verkrijgbaar

DIverse kleuren en stoffen voor de Nuance.

Meer dan 90% van de bureaustoelen in Nederland zijn zwart. Bij de Nuance heeft u de keuze uit diverse kleuren en stoffen. De standaard kleuren staan hieronder maar u kunt ook kiezen uit de collectie van Camira type Xtreme.


Waarom een speciale bureaustoel voor vrouwen?

Het is een logische vraag. Waarom een speciale bureaustoel voor vrouwen? Onderzoek leerde dat het lichaam van vrouwen anders in elkaar zit dan bij mannen….

Lagere ondersteuning tijdens het zitten

De zitbotjes zitten gemiddeld 3 cm verder uit elkaar en het bekken is anders vormgegeven,  maar het meest opvallende is dat het zwaartepunt in het lichaam van de vrouw lager zit dan bij een man. Een vrouw heeft behoefte aan een lagere ondersteuning tijdens het zitten en als ze deze niet kan vinden bij de moderne hoge rugleuningen van bureaustoelen, gaat ze onbewust op het puntje van de stoel zitten.

Ze vindt door het ontwerp en de vorm van een reguliere rugleuning niet de ondersteuning die ze nodig heeft. Daarnaast zijn de schouders en de taille van de vrouw 8% tot 20% smaller dan bij een man en kan daarom een groot deel van de vrouwen de armleggers niet (goed) gebruiken. Simpelweg omdat ze niet passen. Ze staan veel te breed en te ver naar voren.

vrouw op niet passende bureaustoel. Stoel is veel te breed en armleggers staan te ver naar voren.

Meer informatie over de Nuance?

We helpen u graag met het kiezen van de bureaustoel die het best past bij uw lichaam, klachten en werkomgeving. Wilt u meer weten over de Nuance of advies over de juiste bureaustoel? Neem contact op!