Menu

Bureaustoel Ergo 300

Deel dit met je familie en vrienden
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De ultieme ergonomische stoel tegen rugpijn.

De belangrijkste reden dat onze klanten voor de Ergo 300 kiezen is wel het zitcomfort. Een goede aansluiting in de onderrug die kan worden aangepast door de in diepte verstelbare lucht-lendensteun.

Lekker en goed zitten kan alleen maar als een bureau stoel ook goed past. Mensen verschillen echter in (boven)beenlengte, omvang, kort of lang bovenlichaam en noem maar op. Het is voor kantoorstoel fabrikanten niet mogelijk een bureaustoel te maken waar iedereen op past. Het concept van de bureaustoel Ergo 300 is zo slim samengesteld dat we vanuit een basisopbouw de stoel zo kunnen aanpassen dat deze in de meeste gevallen wel passend is.  Natuurlijk blijven er altijd uitzonderingen.

Dat maakt deze stoel ook zo geschikt in projecten waar meerdere mensen op dezelfde kantoorstoel moeten zitten bijvoorbeeld op wisselwerkplekken.

Bureaustoel Ergo 300, ergonomie in optima forma

En zeker zo belangrijk, de ergonomische bureaustoel Ergo 300 is direct uit voorraad leverbaar voor een prijs van € 695,00 exclusief BTW.

Bureaustoel Leasen?

Wij bieden u de mogelijkheid een Ergo bureaustoel 300 te leasen voor € 24,00 per maand exclusief BTW. Vraag ons naar de voorwaarden.

Maatvoering:

 • Hoogte zitting tussen 48 cm en 63 cm (dus ook geschikt voor lange mensen)
 • Zitdiepte tussen 39 cm en 49 cm
 • Hoogte rugleuning tussen 52 cm en 60 cm
 • Breedte rugleuning onderkant 44 cm, bovenkant 34 cm
 • Zittingbreedte 46 cm
 • Afstand tussen de armleggers tussen 36 cm en 53 cm
 • Hoogte armleggers vanaf de zitting tussen 18 cm en 29 cm
 • Verstel bereik armleggers van rugleuning tot voorzijde armpad tussen 25 en 31 cm

extra’s zonder meerprijs

 • Verstelbare lucht lendensteun in de rugleuning
 • 4D verstelbare brede armleggers (draaibaar)
 • Gepolijst aluminium voetenkruis met rubber bescherming op de bovenkant

De bureaustoel Ergo 300 is onze meest verkochte bureaustoel. Probeer hem zelf op uw eigen werkplek.

Gratis proefplaatsing aanvragen


Direct bestellen


Ergo 300 small is extra geschikt voor smalle vrouwen

8 van de 10 bureaustoelen zijn voor vrouwen niet passend als het gaat om de armsteunen. Deze staan dan te ver uit elkaar om ze goed te kunnen gebruiken. Zeker als er sprake is van een smalle taille in combinatie met een geringe lengte. Met de smalle rug variant is het mogelijk dat wanneer de zitting op een korte stand moet worden ingesteld, de armleggers voorbij de rugleuning samen met de zitting naar achteren kunnen schuiven. De armen worden dan wel goed ondersteund op de armleuningen en nek en schouderklachten worden zo voorkomen. Een alternatief voor een nog beter passende stoel voor vrouwen is de door ons ontwikkelde bureaustoel Nuance.

Achtergrond bij een pijnlijke rug.

Wist u dat rugklachten kunnen voortkomen uit verkeerd zitten? het meest komen lage rugklachten voor, gevolgd door pijn aan het stuitje en beenklachten. De meest bekende pijn in de rug komt door hernia, ischias of spit. Het beste is om veel in beweging te blijven.

Hernia is een uitpuiling van een tussenwervelschijf die je vaak ziet als oorzaak van lage rugpijn. De tussenwervelschijf zit tussen twee wervels in en is een soort buffer tussen de wervels in. Wanneer deze gaat uitpuilen dan drukt deze tegen de zenuwen in de rug met de bekende uitstralende pijn naar de benen. Het advies is vaak veel bewegen. Bij 75% van de mensen verdwijnen de klachten in ca. 12 weken

Spit of acute lumbago kan zomaar optreden en in de rug schieten of met uitstralende pijn in de bilstreek. Het kan ook geleidelijk ontstaan maar meestal horen we “het is me in de rug geschoten” een pijnscheut als een pijl in de rug.
Plotselinge pijn in de rug zorgt voor stress in de spieren. Deze gaan verkrampen als een soort afweermechaniek. Ook bij spit zit de oorzaak vaak in de tussenwervelschijf.

Ischias is ook een aanduiding voor klachten in de onderrug. Ook wel de spier Nervus Ischiadicus genoemd. Dit is meer een pijn die niet altijd aanwezig is. Een zeurende en stekende pijn in de rug met als oorzaak vaak een ontsteking.