// Wat is het voordeel van een synchroontechniek? - BeterZitten
BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Wat is het voordeel van een synchroontechniek?

×
Ga terug naar het overzicht

Een synchroontechniek bij een bureaustoel betekent dat de rugleuning en de zitting in een bepaalde verhouding meebewegen tijdens het zitten. Dit kan een aantal voordelen bieden:

  1. Comfort: De synchroontechniek zorgt voor een natuurlijke beweging van de rugleuning en de zitting, wat het comfort tijdens het zitten vergroot. Dit verminderde spanning en druk op de rug en de benen, wat kan helpen bij het voorkomen van vermoeidheid en rugpijn.
  2. Ondersteuning: Een goede synchronisatietechniek biedt ook een optimale ondersteuning voor de onderrug en kan helpen bij het verbeteren van de houding tijdens het zitten. Dit kan bijdragen aan het voorkomen van rugpijn en andere rugproblemen.
  3. Bewegingsvrijheid: De synchroontechniek biedt meer bewegingsvrijheid tijdens het zitten, waardoor het om van houding te veranderen en te bewegen terwijl u zit. Dit kan bijdragen aan een betere doorbloeding en een vermindering van vermoeidheid.
  4. extra: Sommige synchronisatietechnieken bieden de mogelijkheid om de weerstand en de hoek van de rugleuning en de zitting aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren. Dit kan bijdragen aan een meer gepersonaliseerde zitervaring en een betere algehele zithouding.

Kortom, een synchronisatietechniek bij een bureaustoel kan bijdragen aan een comfortabelere en gezondere zitervaring door de beweging van de rugleuning en de zitting te optimaliseren. Er zijn bureaustoelen met een mechaniek met een traploos instelbare weerstand of een mechaniek die zich automatisch aanpast aan het gewicht van de gebruiker.

BeterZitten is voorstander van een zelf in te stellen weerstand omdat het dan een fijn-afstelling betreft. Zowel de Ergo 300, de Ergo 452 als ook de Ergo Large beschikken over een synchroontechniek met traploos instelbare weerstand.

Ga terug naar het overzicht