// Voordelen van het zitten op een balanskruk - BeterZitten
BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Voordelen van het zitten op een balanskruk

×
Ga terug naar het overzicht

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het zitten op een balanskruk, waaronder:

  1. Verbeterde houding: Het zitten op een balanskruk bevordert een actieve zithouding waarbij je constante kleine bewegingen ervoor zorgen dat je evenwichtig te bewaren. Dit kan leiden tot een betere gezondheid en minder rugklachten.
  2. Versterking van de kernspieren: Het zitten op een balanskruk traint de kernspieren, de basisvormen van de stabiliteit van het lichaam. Door de constante beweging die nodig is om je evenwicht te bewaren, worden deze ondersteuning en getraind.
  3. Verhoogde bloedcirculatie: Omdat je op een balanskruk zit, ben je actief dan wanneer je op een gewone stoel zit. Dit kan de bloedcirculatie in je lichaam verbeteren, wat kan leiden tot meer energie en een betere concentratie.
  4. Verhoogde calorieverbranding: Omdat je op een balanskruk zit, moet je constante kleine bewegingen maken om je evenwichtig te bewaren. Dit kan leiden tot een verhoogde calorieverbranding, zelfs als je gewoon op je bureau zit te werken.
  5. Vermindering van stress: Het actief zitten op een balanskruk kan de hoeveelheid stress die je vermindert verminderen. Door de constante beweging blijf je alert en gefocust, wat kan helpen om je geestelijk welzijn te verbeteren.

Kortom, het zitten op een balanskruk kan bijdragen aan een betere houding, versterking van de kernspieren, verbeterde bloedcirculatie, verhoogde calorieverbranding en daardoor veroorzaakte stress.

Balergo balanskruk

In het assortiment van BeterZitten hebben we de balanskruk Balergo. Klik hier voor meer informatie.

Ga terug naar het overzicht