// Persbericht bureaustoel Nuance, speciaal voor vrouwen
BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Persbericht bureaustoel Nuance, women only !

×
Ga terug naar het overzicht

Ondernemer ontwikkelt bureaustoel gericht op nek-, rug en schouderklachten van vrouwen

Eerste bureaustoel uitsluitend voor vrouwen

Lunteren, 7 oktober 2015 – Ruim een half miljoen vrouwen melden zich jaarlijks met nek-, rug- en schouderklachten bij de huisarts, vaak veroorzaakt door een verkeerde werkhouding achter het bureau en een niet passende bureaustoel. Ondanks belangrijke lichamelijke verschillen tussen mannen en vrouwen, bestond er tot dusver geen onderscheid tussen een bureaustoel voor mannen en vrouwen. Zitspecialist Roelof Wobben maakt daar met de introductie van de ‘Nuance’ een einde aan: de eerste stoel op de markt die volledig is afgestemd op de specifieke lichaamsbouw van vrouwen en een einde moet maken aan hun nek-, rug- en schouderklachten.

 Nek-, rug- en schouderklachten staan op nummer 6 in de top 10 van ziekten waar vrouwen jarenlang mee leven. Naarmate vrouwen ouder worden, nemen de nek- en rugklachten toe. Roelof Wobben richt zich met zijn bedrijf BeterZitten al jaren op het oplossen van zitklachten. In zijn praktijk ziet hij veel vrouwen met klachten die mede zijn ontstaan door een niet passende bureaustoel. Wobben: “Een 9% – 20% smallere taille, een gewicht dat gemiddeld 18% lager is, minder vet (spiermassa) op de zitbotten in de billen, een lager zwaartepunt dat rond de heupen ligt en daardoor juist daar meer steun behoeft. Zomaar een greep uit de lichamelijke verschillen tussen mannen en vrouwen die maken dat de gemiddelde bureaustoel niet passend is voor vrouwen. Geen wonder dat zij op den duur klachten ontwikkelen. Met Nuance willen wij nu een einde maken aan deze klachten.”

Volledig afgestemd

Bureaustoel Nuance verschilt in veel opzichten van de gemiddelde bureaustoel die zowel voor mannen als vrouwen is bedoeld. Zo heeft de stoel een rugleuning die zorgt voor voldoende ondersteuning van de onderrug. De smallere bovenkant van de leuning zorgt juist weer voor meer bewegingsvrijheid van de schouders en armen. De stoel wordt altijd op locatie van de gebruikster ingesteld en passend gemaakt, zodat de armleggers ook daadwerkelijk gebruikt worden en de armen – 15% van het lichaamsgewicht – niet langs het lichaam hangen. De zitting van de stoel is gemaakt van zacht foam om meer zitcomfort te bieden. Nuance is ook verkrijgbaar in een variant met een door onderzoeksbureau SHR geteste infrarood stof, Nexus ES, die zorgt voor een betere doorbloeding van de rug en het zitvlak.

Innovatie Award

De Nuance wordt deze week officieel gelanceerd op de ‘Veilig Werkt Beter’ beurs van 6 tot 8 oktober in ’s-Hertogenbosch. Daar won de stoel de tweede prijs bij de Innovatie Award. Al voor deze introductie zijn er diverse corporate en non-profit organisaties die interesse hebben getoond en waar een afspraak voor een proefplaatsing is gemaakt.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie, zie ook www.bureaustoel-nuance.nl en www.beterzitten.nl of neem contact op met:

Tessa Oostdam, communicatieadviseur, via 06 – 1296 33 94 of tessa@mas-pr.com

Roelof Wobben, algemeen directeur BeterZitten en ontwikkelaar Nuance, via 06-5461 80 18 of info@beterzitten.nl

Ga terug naar het overzicht