// Zadelkruk ergonomisch voor tandartsen en mondhygiënisten
BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Ergonomische zadelkruk voor tandarts & mondhygiënist

×
Ga terug naar het overzicht

Ergonomische zadelkruk voor mondzorgprofessionals

Iedere beroepsgroep heeft zijn eigen zitproblemen. Voor tandartsen, mondhygiénisten en andere medewerkers in de mondzorg is goed zitten op een zadelkruk super belangrijk. 30% van de mondzorgprofessionals haalt door rugklachten het pensioen niet en onderzoek wijst uit dat 70% regelmatig pijn in de rug ervaart. De oorzaak is duidelijk. Als mondzorgprofessional wring je jezelf vaak in allerlei bochten om je werk goed te kunnen doen. Dit leidt tot meer- en vaak statische- spierspanning en extra druk op de kwetsbare delen van de rug- en nekwervels. Met alle gevolgen van dien.

Gezond en comfortabel werken in de tandartspraktijk

Met onze ergonomische zitoplossingen- van zadelkruk tot kantoorstoel- ondersteunen wij jou om op een gezonde en prettige manier je werk te doen. Zodat je aan het eind van elke werkdag nog energie over hebt en je zonder klachten veroorzaakt door een slechte werkhouding je pensioen haalt.

Kantel je bekken voor een optimale houding

De Hoek tussen je bovenlichaam en bovenbeen (dit is de heuphoek) dient ten minste 110 graden te zijn, zodat je bekken naar voren kantelt. Door deze kanteling komt je wervelkolom meer in een natuurlijke S-houding te staan Net als tijden het staan.  Een open heuphoek van 135 graden is optimaal. In deze zogenaamde “neutrale houding”worden je spieren en wervelkolom het minst belast.

De natuurlijk rechte zithouding voorkomt rug- en nekklachten

Traditionele werkstoelen laten slechts een beperkte heuphoek toe. Daarmee is het erg vermoeiend om
je wervelkolom, nek en hoofd in een gunstige verticale stand te houden. Goed zitten met een kleine heuphoek is vrijwel niet vol te houden. Rechtop zitten kost dan simpelweg te veel spierkracht. Het gevolg is dat je vanzelf ingezakt en zelfs voorovergebogen gaat werken. De zadelkrukken van Score Dental voorkomen dit. Door de unieke vorm van het zadel en de hoge zit zorgen ze ervoor dat je heuphoek wordt geopend (tot 140 graden) en je bekken wordt gekanteld. Hierdoor komen je ruggenwervels, nek en hoofd als vanzelf in een gezonde verticale positie (‘neutrale houding’; zie hieronder) te staan. Je behoudt de gezonde houding van het staan, terwijl je ook de voordelen geniet van de stabiliteit en het comfort van traditioneel zitten.

Dynamisch zitten met de Balance zadelkruk

De essentie van gezond zitten is dynamisch zitten. Het unieke instelbare Balance-mechaniek zorgt ervoor dat het zadel subtiel met je meebeweegt. Door deze ‘micro’-bewegingen van je bekken worden spiergroepen en tussenwervelschijven niet constant even zwaar belast. Je voorkomt daarmee
pijnklachten, houdt je werkhouding langer vol en traint de conditie van je spieren.

Neem contact op of bel: 0318 – 48 48 54

Ga terug naar het overzicht