BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

ZitExpresse

×

probeergemak voor een nieuwe zadelkruk

Thuis, op kantoor of in de praktijk, de ZitExpresse komt naar u toe met een auto vol zadelkrukken en balanskrukken om rustig uit te proberen.

Op uw gemak een zadelkruk of balanskruk uitproberen en uitzoeken

In alle rust kunt u nu in uw eigen omgeving diverse zadelkrukken en balanskrukken uitproberen. Hoe fijn is dat! Gewoon achter uw eigen bureau, behandelstoel of werktafel. Nadat u een keuze heeft gemaakt bestellen wij de zadelkruk en heeft u deze binnen afzienbare tijd in huis. De levertijd is afhankelijk van de stoffering en de kleur van het zadel. In kunstleer zwart binnen een week in huis. Er is al een budget zadelkruk voor € 195,00 excl. BTW. De Score zadel krukken beginnen bij 381,00 excl. BTW.https://www.youtube.com/embed/ESX9Q9eI2Lw?feature=oembed&enablejsapi=1&origin=https%3A%2F%2Fbeterzitten.nl

✓  Bewezen effectieve zadelkrukken

✓  Perfecte afstelling naar uw lichaam

✓  100% gratis en vrijblijvend uitproberen

Direct een afspraak maken?

zadelkruk op kantoor

Maak een afspraak

Of bel direct 0318-484854 

Neem vrijblijvend contact op. Wij gaan dan kijken wanneer een bezoek in onze route past.


BeterZitten is langs geweest met de ZitExpresse om een zadelkruk uit te proberen. De service heb ik als heel prettig ervaren. Ook de informatie die gegeven werd over de verschillende krukken werd duidelijk uitgelegd. Omdat ik doof ben werd er echt tijd en aandacht besteed zodat ik alles goed kon volgen. Aanrader! 

Claudia Ripzaad

Bespaar tijd en moeite

Een bezoek aan een showroom kost al snel een paar uur van uw tijd. En dan is het maar de vraag of de goede zadelkruk ook aanwezig is. De ZitExpresse brengt de volgende ergonomische zadelkrukken en balanskrukken mee om uit te proberen:

tabouret, zadel stoel

Score Jumper met breed zadel.

Score Amazone balance.

Score Amazone met lendensteun / rugleuning.

Budget zadelkruk small.

Budget zadelkruk breed.

HIPPIE balanskruk.

Extra lange gasveer om ter plaatse te kunnen wisselen.


Omdat ik op zoek was naar een nieuwe zadelkruk voor in mijn praktijk voor osteopathie heb ik gebruik gemaakt van de mogelijkheid van de KrukExpresse van BeterZitten.

Ze komen met meerdere krukken langs bij de praktijk en ik heb daar een aantal modellen uitgeprobeerd. Het is best een investering en je wilt wel weten dat je de goede keuze maakt.Daarom is het belangrijk eerst even te zitten voor de aankoop. Deze service van thuis testen scheelde mij veel tijd omdat ik geen bezoeken aan winkels of showrooms hoefde te brengen.Handig dat je direct deskundig advies krijgt en tips hoe je het beste kan zitten. Ik kan de KrukExpresse dan ook van harte aanbevelen.

Kim Klumpes Ederveen

Diverse zadelkruk modellen

Het is belangrijk dat een ergonomische zadelkruk aansluit bij uw postuur. Zo zien we dat mannen vaak kiezen voor een breder zadel en vrouwen juist voor de smalle variant. Het is wel belangrijk dat het zadel een verstelbare zithoek heeft zodat u de positie van het zadel kunt afstellen op het zitcomfort.

Zadelkruk of tabouret?

Een zadelkruk wordt ook een wel een tabouret genoemd of zadelstoel. Binnen het segment van (medische) krukken bestaan ook de eenvoudige modellen zonder zadel maar met een ronde zitting en die worden over het algemeen tabouret genoemd.

Zadelkruk of balanskruk

Een zadelstoel is niet te vergelijken met een balans kruk. Alleen al vanwege het feit dat er geen zadel op de balancekruk zit maar een ronde zitting al of niet met een uitsparing. De mate van beweging bij de balanskruk is veel hoger en niet in te stellen. Met name voor de thuiswerkplek en bij pedicures, schoonheidssalons en massagepraktijken worden balancekrukken ingezet. Er bestaan wel balance zadelkrukken lees daar meer over verderop in de pagina.

Verschil in kwaliteit en prijs

Op het internet zijn al zadelkrukken te koop vanaf € 39,00 en op het oog lijkt dat een aardige kruk. Maar als we verder kijken kan het zomaar zijn dat deze niet op een gewenste hoogte is in te stellen. Het voetenkruis is van een belabberde kwaliteit en als je niet uitkijkt vallen de wielen er uit voordat je er op gezeten hebt.
Ook de vorm van het zadel en de mate van schuimvulling zijn een drama. De wielen rammelen en dat is niet prettig voor de klanten van een schoonheidsspecialiste of pedicure. Een zitting in de kleur die past in de praktijk is ook niet mogelijk. En zoals altijd geldt;  goedkoop is vaak duurkoop. Daarbij willen we ook het milieu niet te veel belasten door om de 2 jaar of eerder een kruk bij de straat te zetten.

Score krukken als u kiest voor kwaliteit

BeterZitten heeft gekozen voor de zadelkrukken van het merk Score. Een Nederlands familiebedrijf uit Tolbert waar ze ambacht en passie werken aan (medisch) zitmeubilair.  Het is niet voor niets dat Score marktleider is in ziekenhuizen en laboratoria. Dat zijn werkplekken waar hoge eisen gesteld worden aan kwaliteit, betrouwbaarheid en ergonomische ziteigenschappen. Het is dan ook heel normaal dat zij 5 jaar garantie geven op de zadelkrukken en tabouretten.

zadelzitkruk van Score

Goedkoper alternatief

Wanneer de kwaliteit van Score niet nodig is omdat er bijvoorbeeld maar weinig op de kruk gezeten gaat worden of wanneer het budget niet toereikend is, hebben wij een tweetal Huismerk budget modellen in ons assortiment opgenomen. Nog steeds uitstekende krukken met zithoekverstelling en kunstleer zwarte bekleding. Een verschil met Score is een zwart kunststof voetenkruis in plaats van een aluminium gepolijst onderstel. (Bij score kan ook gekozen worden voor een zwart aluminium onderstel). De vorm van het zadel is anders en de afwerking ook.
Wel leverbaar in de uitvoering small en standaard breed omdat wij vinden dat ook hier de kruk goed moet passen. Ervaar zelf het verschil op uw eigen werkplek.

Balance mechaniek

Zowel de Score- als de budget zadelzitkrukken zijn leverbaar met een balance mechaniek. Wij zien dat onze klanten hier steeds vaker voor kiezen. De kruk beweegt dan enigszins mee met de beweging van het lichaam. De mate van beweging is enigzins instelbaar.


Voor wie is een zadelkruk geschikt?

Zadelkruk, tabouret, ponyseat
 • beeldschermwerk thuis of op kantoor
 • pedicure
 • massagesalon
 • schoonheidssalon
 • kapper
 • tandarts
 • mondhygiëniste
 • laborante
 • medisch specialisten
 • productiewerkers aan een machine of hoge werktafel
 • laboranten
 • onderzoekers
 • in het onderwijs

ZitExpresse in heel Nederland

(met uitzondering van de waddeneilanden)

Vanwege efficiëntie plannen wij een bezoek op locatie binnen een route meestal binnen een week.
Daarbij zijn de volgende plaatsen en omgevingen onze hotspots; Almere, Lelystad, Harderwijk, Amersfoort, Hilversum, Bussum, Barneveld, Ede, Veenendaal, Arnhem, Nijmegen, Tiel, Utrecht, Nieuwegein, Oss, Den Bosch, Eindhoven, Breda, Tilburg, Gouda, Amsterdam, Weesp, Leiden, Haarlem, Purmerend, Den Haag, Rotterdam.
Voor de provincies Friesland, Drenthe, Overijssel, Zeeland en Limburg maken wij een afspraak in overleg.

Bureaustoel gratis proberen?