// BeterZitten | Workshop ergonomie
BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Workshop Ergonomie op de werkplek

×

Een workshop ergonomie betaald zich uit!

Verzuim vermindert direct de productiviteit en dat dit een werkgever veel geld kost hoeft geen betoog. Hoe wij het ziekteverzuim kunnen verminderen met onze workshop leest u hierna. In de meeste beleidsplannen is wel een paragraaf opgenomen over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

BeterZitten® – onze passie

Met onze training Ergonomie op de werkplek zorgen wij ervoor dat uw medewerkers zelfstandig in staat zijn de werkplek en de bureaustoel goed in te stellen. Want goed zitten – we kunnen het niet genoeg benadrukken – is bepalend voor hoe plezierig u en uw medewerkers ’s avonds naar huis toe gaan. Laten we ons wel realiseren dat we straks tot minimaal 67 jaar moeten blijven doorwerken. Wij geven inzicht in wat er ergonomisch mis is met een werkplek en welke verbeteringen er mogelijk zijn. Na de praktische training zal het resultaat direct zichtbaar zijn.

Bij u op locatie!

Wij geven de workshop het liefste bij u op locatie. Er dient een ruimte (kantine /vergaderzaal) te zijn waar ca. 15  tot 20 mensen kunnen deelnemen. Ieder neemt bij voorkeur zijn of haar eigen bureaustoel mee.

Verbeteren van de werkhouding

De workshop is gericht op het uiteen zetten van de diverse risicofactoren die kunnen leiden tot RSI-KANS klachten, nek-, rug-. en schouderklachten. Het doel is inzicht in de werkhouding te geven en deze te verbeteren.  Om dit te bereiken wordt tijdens de workshop onder andere aandacht besteed aan de menselijke structuren die worden belast bij repeterend (beeldscherm)werk.

In de ca. 1 uur durende workshop Ergonomie op de werkplek komen onder andere aan bod:

  • evenwicht tussen belasting-belastbaarheid
  • uitleg over spieren en gewrichten en de belasting daarvan
  • voorkomen van lichamelijke klachten
  • inrichting van de werkplek ( bureau, bureaustoel, beeldscherm, muis en toetsenbord)
  • gebruik van de werkplek
  • instellen van de (eigen) bureaustoel
  • zit-sta werken (indien van toepassing)
  • algemene tips en adviezen

Na de workshop zullen de medewerkers bewuster omgaan met de werkhouding, waardoor preventief gewerkt wordt aan een goede gezondheid. Minder kans op klachten zorgt voor een lager ziekteverzuim, minder kosten en minder belasting van collega’s die het verzuim moeten opvangen.

De investering bedraagt € 450,00 exclusief BTW per dagdeel. Hierbinnen kunnen 2 workshops worden gegeven. Deelname per workshop 10-15 personen.

Indien er maar voor 1 workshops deelnemers zijn, kan daarna binnen het dagdeel een korte rondgang langs de werkplekken van de deelnemers gemaakt worden waar individuele vragen kunnen worden beantwoord.

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte bel 0318-484854 of vul het contactformulier in.