TRACKING_TAG Nuance bureaustoel speciaal voor vrouwen, omdat je het waard bent. Menu

Waarom een speciale bureaustoel voor vrouwen?

Deel dit met je familie en vrienden
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Zijn vrouwen nu zo anders dan mannen?

Dit is de vraag die wij veel te horen krijgen wanneer we het hebben over de bureaustoel Nuance die in eigen huis speciaal ontworpen is voor vrouwen. Steevast zeggen wij dan dat we daar een aantal jaren onderzoek naar gedaan hebben en inderdaad verschillen gevonden hebben… Het is een logische vraag die we zowel van mannen als van vrouwen te horen krijgen. Waarom een speciale bureaustoel voor vrouwen?

Iets over de achtergrond

Roelof Wobben ceo van BeterZitten en echt mensen mens Al meer dan 19 jaar help ik (Roelof Wobben) mensen en dan met name vrouwen aan een goede zitoplossing en dan met name wanneer er pijnklachten zijn. Dit zijn meestal nek-, schouder,- en rugklachten zoals bijvoorbeeld een hernia.

Hiervoor had ik dan de keuze uit standaard producten van stoelenfabrikanten. Ook wel een ergonomische bureaustoel genoemd… In bijna alle gevallen was dit beter dan waar ze op zaten. Toch was ik vaak niet 100% tevreden over de geboden oplossing. Het was al wel beter, maar in mijn ogen gezien en vanuit mijn zit-filosofie niet optimaal. Het zat dan met name in de instelbaarheid en de ondersteuning van de bureaustoel. Ook al voldeed deze aan alle gestelde (ARBO) normeringen.

Observatie van werk- en zitgedrag

Wat mij opviel was dat er veel klachten waren bij vrouwen van rond de 40 jaar. Ze werkten dus 10 – 15 jaar achter het beeldscherm. Ze hadden daarbij een aantal dingen gemeen. Ze zitten bijna allemaal op het puntje van de stoel en gebruiken de armleggers niet of nauwelijks.

Daarbij ligt het toetsenbord steevast achter het te verwerken document en de muis is alleen te bedienen met een gestrekte arm omdat deze naast het toetsenbord ligt. In veel gevallen stond het bureau ook nog te hoog.

Ze werkten dus met opgetrokken schouders en maakten door de gestrekte armen een hefboom van uit de schouders om het toetsenbord en de muis te kunnen bedienen. Door op het puntje van de bureaustoel te zitten zakten ze door de dag heen in elkaar met een bolle rug houding.

Achterzijde bureaustoel Nuance zachte armsteunen Nuance

Opvallende verbeterpunten

De door mij aangeboden oplossingen bestonden dan uit een andere “ergonomische”bureaustoel en het advies voor een andere werkhouding in combinatie met een klein toetsenbord en verticale muis.

Eventueel aangevuld met een monitorverhoger en een documenthouder. Dit is wat ik onderweg nog veel tegenkom als probleemoplossing. Echter… de terugkoppeling, van met name vrouwen, was dat ze nog steeds op het puntje van de stoel gingen zitten en ik zag ook wel dat de armleggers niet goed pasten omdat ze te breed stonden en vaak te ver naar voren.

Analyse

Omdat ik zelf ontevreden werd over de geboden oplossing en een intrinsieke motivatie en drang heb echt te wil helpen, ben ik mij gaan afvragen waar de klachten bij de vrouwen nu vandaan komen.

Onderzoek leerde dat het lichaam van vrouwen anders in elkaar zit dan mannen…. De zitbotjes zitten gemiddeld 3 cm verder uit elkaar en het bekken is anders vormgegeven,  maar het meest opvallende is dat het zwaartepunt in het lichaam van de vrouw lager zit dan bij een man.

En nu komt het… omdat een vrouw dus behoefte heeft aan een lagere ondersteuning tijdens het zitten en ze deze niet kan vinden bij de moderne hoge rugleuningen van bureaustoelen, gaat ze onbewust op het puntje van de stoel zitten !!!. Ze vind door het ontwerp en de vorm van de rugleuning dus niet de ondersteuning die ze nodig heeft.

Als we dan ook nog weten dat de taille van de vrouw 8% tot 20% smaller is dan bij een man, weten we ook waarom een groot deel de armleggers niet gebruikt. Gewoon omdat ze niet passen! Ze staan te breed en te ver naar voren. Ok dan !

Ontwikkeling Nuance

Eigen productie van bureaustoel Nuance en de HIPPIE Samen met Paul Akkermans (gezondheidszorg technoloog) ben ik gaan werken aan het ontwerp van een eigen bureaustoel die wel recht doet aan het anders zijn van de vrouw als het gaat om zitten. De opdracht was een passende bureaustoel te maken speciaal voor vrouwen met een uitstekende ondersteuning in de onderrug en passende armleggers. En dat is gelukt!

De vorm van de rugleuning en haar ophanging zijn zodanig ontworpen dat direct bij het gaan zitten al het verschil opvalt. Vrouwen herkennen het direct.

Bureaustoel Nuance voor vrouwen Door de speciaal ontworpen armleggers met zachte stoffering is er in alle gevallen een passende oplossing te bieden. De Nuance is verkrijgbaar in een small, medium, extra breed en large uitvoering. Waarom dus nu de bureaustoel Nuance? Omdat u het waard bent ! Het gaat er immers om gezond, vitaal en duurzaam inzetbaar te blijven.

Wilt u zelf de Nuance ervaren? Klik dan hier om een gratis proefplaatsing aan te vragen. Wilt u nog meer weten over de Nuance klik dan hier om naar de speciale Nuance website te gaan.

Ik wens u veel zitplezier.