TRACKING_TAG Muziekstoel voor musici - BeterZitten Menu

Muziekstoel voor musici

Er zijn maar weinig GOEDE stoelen voor muzikanten en over het algemeen is het slecht gesteld met het zitten. Veel musici hebben lichamelijke klachten die deels worden veroorzaakt door een verkeerde zithouding. Hierover hebben wij een speciaal artikel geschreven Muzikanten en pijnklachten.

Speelhouding

Ieder muziekinstrument vraagt om een eigen speelhouding met de daarbij behorende zitoplossing. Een gitaarkruk is weer wat anders dan een pianokruk of de saxofoonkruk. Meestal zien we dat muzikanten op een eenvoudig krukje, keukenstoel of standaard zaalstoel zitten.

Passende gitaarstoel

Gitaarkruk, gitaarstoel

In de werkplaats van BeterZitten in Herpen bouwen wij zelf muziekstoelen.
Vanuit de speelhouding en het type instrument stellen we de stoel samen. Uiteraard rekening houdend met uw lengte en de mate waarin bewegingsvrijheid bij het musiceren mogelijk moet zijn. We maken dus geen gitaarkruk maar een gitaarstoel met ondersteuning in de onderrug en een in hoogte verstelbare voetenring om het been op te steunen. De hogere kantelbare zit helpt het bekken te kantelen en daardoor makkelijker rechtop te zitten. De korte rugleuning geeft een goede steun in de lage rug waarbij de schouderbladen vrij blijven. De stoel staat standaard op doppen zodat deze niet kan wegrijden. Verkrijgbaar in lage en hoge uitvoering, met of zonder wielen.

muziekstoel hoog of laag op doppen of met wielen

Saxofoonstoel

Saxofoonstoel, saxofoon stoel. saxofoonkruk, saxofoon kruk

Ook voor de saxofonist is er een stoel die de speelhouding op de juiste wijze ondersteund.
dat wil zeggen een iets hogere zit (in hoogte en in te stellen) waarbij de zitting traploos in een hoek naar beneden kan worden vastgezet. Bij het saxofoon spelen is een goede ondersteuning van de onderrug van belang om het lichaam in een goede positie te houden. In elkaar gezakt zitten gaat ten koste van de longinhoud en heeft direct invloed op het spel.

Alternatief voor de pianokruk

Eindelijk is er een alternatief voor de traditionele pianokruk, de pianostoel! Bij het piano spelen is het belangrijk op de goede hoogte te zitten zodat de handen op de goede hoogte het klavier kunnen bedienen. Er is bij de pianokruk echter geen sprak van rugondersteuning. In tegenstelling tot de meeste andere musici bewegen de meeste pianisten veel meer naar links en naar rechts, omdat het pianoklavier nu eenmaal een breedte heeft van minimaal 115 cm. Wij adviseren pianisten daarom de speciale met kunstleer gestoffeerde rugleuning te nemen. De rugleuning van de pianostoel is recht en niet komvormig zodat er geen beperking in de zijdelingse bewegingen ontstaat, maar wel steun in de onderrug. Het kunstleer in de rug is glad zodat bewegingen niet worden afgeremd door de stoffering. Deze rugleuning geeft een goede lendenondersteuning. Bij ernstige rugklachten adviseren wij een met lucht gevulde oppompbare lendensteun te laten monteren voor extra ondersteuning. Deze stofferen wij mee in de rugleuning. Kiezen voor de pianostoel in plaats van de pianokruk is kiezen voor jarenlang gezond speelplezier.

pianostoel, pianokruk
pianokruk, pianostoel

Drumkruk

Een traditionele drumkruk is opvouwbaar met een driepoot en daardoor niet erg stabiel. De drumkruk die wij maken in onze eigen werkplaats in Herpen heeft een kleine vijfteens kruisvoet en is eenvoudig met een gasveer op hoogte in te stellen. Naar keuze kan daar een ronde zitting of zadelzit op gemonteerd worden en kunnen we deze muziekkruk al of niet voorzien van een rugleuning. Wij maken de drumkruk op maat en stellen deze samen naar uw wens.

Drumkruk, kruk voor drummers, drumstoel

Prijzen en afspraak maken

De prijs van de muziekstoel voor musici is afhankelijk van uw wensen en uitvoering maar zit normaal tussen de € 275,00 en 375,00 inclusief BTW. Wij kunnen de muziekstoel ook aan u verzenden tegen kostprijs. Betaling vooruit.

U bent van harte welkom in de werkplaats in Herpen (NB) om zelf te ervaren hoe een muziekstoel van BeterZitten u kan helpen gezond en goed te zitten. Wij stellen ter plaatse, naar uw wens, een muziekstoel voor u samen die u dan direct kunt meenemen. Wel even een afspraak maken zodat we ook weten dat we voldoende tijd voor u kunnen vrijmaken.
Bel naar 0318-484854 voor het maken van een afspraak.