Menu

HIPPIE balanskruk als oefenkruk voor ruiters

De HIPPIE balanskruk is op meerdere fronten inzetbaar. Veelal als afwisseling met de bureaustoel voor meer beweging op de werkplek of als bijzetkrukje.  Steeds vaker zie je de HIPPIE ook als oefenkruk bij de Fyiso of als oefenkruk binnen de Hippische sport. Riters hebben baat bij de HIPPIE door het trainen van onder ander de balans. Een artikel in het blad VrijRuiter laat zien hoe de HIPIE kan worden ingezet. Tevens staan er een aantal oefeningen in. Wil je de HIPPIE zelf eens proberen? Bel 0318-484854 voor een afspraak op locatie.

Onbevangen, flexibel meebewegen met ons paard en ons tegelijk stabiel en zeker voelen op de paardenrug, dat willen we als ruiters allemaal. Toch komt het vaak voor dat we moeite hebben de beweging van ons paard te volgen, lopen we tegen onze eigen stijfheid, spanning en scheefstand aan of krijgen we zelfs last van ons lijf tijdens of na het rijden.

Zodra je lichamelijk actief bent, loop je tegen je eigen beperkingen en vervormingen aan. Dat geldt voor paardrijden maar ook voor andere sporten als bijvoorbeeld hardlopen en golfen. Iedreen is in meer of mindere mate scheef en stijf. In beweging wordt je met de vervormingen sterker geconfronteerd dan thuis zittend op de bank.

Beter paardrijden begint niet op de paardenrug, maar bij het werken aan je eigen lijf zonder dat je op het paard zit. Een balanskruk als de HIPPIE kan je hierbij helpen.
Lees verder en bekijk de oefeningen door het klikken op de onderstaande link

advertorialVrijRuiterbalanskruk