TRACKING_TAG Bureaustoel voor vrouwen: Nuance Menu

Bureaustoel Nuance

De bureaustoel speciaal voor vrouwen

Vrouwen en mannen verschillen zichtbaar. En onzichtbaar. Het massamiddelpunt, het zwaartepunt, ligt bij vrouwen anders.

De lichaamsbalans is daarom tijdens het gaan zitten, tijdens het zitten én tijdens het opstaan anders. Daarnaast is het vrouwelijke zitvlak – evident – anders. Schouders, armen en handen verschillen sterk van die van mannen. En vrouwen kleden zich anders.

Dat alles verlangt een andere ondersteuning voor de zitter. Een die rekening houdt met de vrouwelijke balans, vormen, maten en houdingen. Dat is precies wat Nuance doet en is.


Vrouwen zitten vaak op het puntje van hun kantoorstoel

Afgezien van de mentale werkhouding, waarmee zelfbewuste werkende vrouwen zich onderscheiden van hun mannelijke collega’s, hebben vrouwen ook een andere fysieke werkhouding.

Zo zitten vrouwen heel vaak op het puntje van hun kantoorstoel. Bijna op de wip. Niet omdat het lekker zit, maar gewoon omdat ze anders zitten. Vrouwen zitten vrijwel altijd met de benen gesloten, de knieën naast elkaar. Eén voet achter de andere gekruist is ook een populaire werkhouding. Mede gestimuleerd door het dragen van schoenen met hakken. Of met de benen over elkaar, met het steunbeen iets diagonaal en het andere been daar fraai parallel aan gehouden. Daaraan herkent men de dame die in elke vrouw aanwezig is.

De constructie en goed instelbare zitting van bureaustoel Nuance faciliteren alle bekende typisch vrouwelijk zithoudingen comfortabel.


Wetenschap

Science matters. Weten dat er ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is, is niet genoeg. Natuurlijk behoeft het geen betoog dat er verschil is tussen de fysieke kenmerken van mannen en vrouwen. De gezondheidstechnologen en fysiotherapeuten die hielpen bureaustoel Nuance te ontwerpen weten wat de gangbare vormen en maten van vrouwen zijn. En ze hebben weet van de uitzonderingen daarop.

De taille van een vrouw is tussen de 8 en 20% smaller dan die van een man. Fabrikanten van traditionele bureaustoelen hopen dat zoveel mogelijk mensen in dezelfde stoel passen en gaan dus niet uit van smalle mensen, maar van brede. Een smal iemand past immers ook in een brede stoel, maar andersom niet. Gevolg is dat bureaustoelen voor de meeste vrouwen niet smal genoeg kunnen worden ingesteld.

De ‘standaard’ afstelling van Nuance is daarentegen al helemaal afgestemd op de vrouwelijke maat. En bovendien zijn de instelmogelijkheden zo groot dat ook uitzonderlijke maten in Nuance perfect kunnen worden ingesteld. Smallere vrouwen en ook bredere.


Klanten over de Nuance

“Nu met de Nuance bureaustoel merk ik dat ik als vanzelf in de juiste houding ga zitten. De stoel is ter plekke helemaal op mij en mijn werkplek afgestemd. Daar is ook alle tijd voor vrij gemaakt.”

Sandra Korststanje – SK Tuinatelier


Productie

Een Nuance bureaustoel bevat vrouwgerichte onderdelen precies waar die nodig zijn. Maar waar het kan is Nuance gemaakt van universele componenten. Zo hebben wij Nuance betaalbaar gehouden.

De onderdelen van een Nuance worden door gespecialiseerde bedrijven naar onze specificaties gefabriceerd. Soms zijn het standaard componenten die ook in andere stoelontwerpen worden gebruikt, maar een aantal zijn uniek voor Nuance. Deze onderdelen zijn de uitkomst van het op het vrouwenlichaam afgestemde ontwerp en zijn niet als normaal onderdeel verkrijgbaar. Ze worden voor BeterZitten op maat en in kleine aantallen vervaardigd.

Een aantal cruciale onderdelen kan zelfs uniek op maat worden verlangd. Zoals de draagplank van de zitting. De meest voorkomende Nuance zitting is geschikt voor de meeste vrouwen, maar soms kan het wenselijk zijn de zitting breder, smaller, korter of langer te maken. Een dergelijke persoonlijke oplossing wordt in ons eigen productie-atelier op maat gemaakt.

Nuance wordt gemaakt in Schaijk in wat wij zelf de kleinste bureaustoelenfabriek van Nederland noemen. Maar alle componenten van Nuance voldoen ruim aan de geldende standaarden.


Meer informatie?

We helpen u graag met het kiezen van de bureaustoel die het best past bij uw lichaam, klachten en werkomgeving. Wilt u meer weten over de Nuance of advies over de juiste bureaustoel? Neem contact op!