BeterZitten Ergonomische bureaustoelen

Rugklachten geven ernstige hinder bij kantoorwerk

×
Ga terug naar het overzicht

Rugklachten ontstaan door een verkeerde werkhouding en een niet passende bureaustoel

Over het algemeen is het zit-bewustzijn bij mensen die op kantoor werken heel laag te noemen. We denken pas na over goed zitten en de bureaustoel als het al te laat is en de rugklachten al zijn ontstaan. Dan worden vaak meerdere bureaustoelen uitgeprobeerd die ergens in het pand zwerven of in het magazijn staan. Soms zit het dan beter maar vaak ook niet omdat er niets veranderd aan de houding en of ondersteuning. Een veel gehoorde opmerking is ook “ik heb geen klachten dus…” en dan bedoelen ze laat mij maar lekker zitten op mijn eigen bureaustoel want die voelt nog zo lekker. In de praktijk zien we echter veel bureaustoelen met los zittende rugleuningen of scheefgezakte onderstellen. Hierdoor gaan mensen scheef zitten zonder dat ze het merken maar wel met directe gevolgen op de rugklachten. Een goede ergonomische bureaustoel (bijvoorbeeld de Ergo 300) kan je helpen de houding te verbeteren en geeft de juiste ondersteuning waar dat nodig is.

Ernstige  hinder door rugklachten zorgt voor een groot deel van het gemiddelde verzuim.

De wachtkamers van de fysiotherapeut zitten er vol mee. Wanneer rugpijn zich aandient is het zaak allereerst eens te kijken naar de werkhouding. Past de stoel wel als het gaat om zithoogte, zitdiepte, rughoogte, rug ondersteuning ( lendensteun) en heel belangrijk de armleggers.

Meer weten over het onderwerp en wil je tips om rugklachten te voorkomen? Vraag het gratis eBook met 20 tips om beter te zitten aan.

Voor meer informatie of advies bel 0318-484854 of vul het contactformulier in.

Ga terug naar het overzicht
Week proberen?