TRACKING_TAG Advies; Kantoorwerkers moeten 2 u per dag staan (workstand) Menu

Advies: kantoorwerkers moeten 2 uur per dag staan

Deel dit met je familie en vrienden
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Britse experts bevelen kantoorwerkers aan om tenminste twee uur per dag te staan om zo de gevaren van langdurig zitten te ondervangen.

De Britse experts publiceerden op 1 juni in het British Journal of Sports Medicine richtlijnen voor medewerkers die veel zittend werk verrichten. De experts adviseren om te starten met twee uur staan of lichte activiteiten en dit uiteindelijk uit te breiden naar vier uur.

Studies wijzen uit dat langdurig zittend werk verrichten gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Mensen die veel en langdurig zitten hebben een twee keer grotere kans op diabetes type II, een 13% hogere kans op kanker en een 17% hogere kans op vroegtijdig overlijden. Ook rugklachten en gewrichtsstijfheid komen vaker voor.

De experts stellen dat “zelfs als je voldoet aan de richtlijn voor dagelijkse beweging, je de risico’s van langdurig zitten niet ongedaan kunt maken.” Zij roepen werkgevers op om meer bureaus ter beschikking te stellen, die verstelbaar zijn in hoogte, zodat ook staand gewerkt kan worden. Verder moet beweging gestimuleerd worden en kunnen vergaderingen staand of lopend afgewerkt worden.  (aanvulling BeterZitten ; als hulp bij lang staan kan gekozen worden voor de Workstand sta hulp)

Bron:Mashable

door P&O Actueel MARCO HENDRIKSE

Voor meer informatie of advies bel 0318-484854 of vul het contactformulier in.